DIY: houten kledingrek

DIY: houten kledingrek

Oh oh oh, wat krijgen we er een inspiratie van ! Even rondsnuffelen op Pinterest en ideeën genoeg. Hout / kleding = kledingrek.

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om de mooiste kleren op te hangen maar wij hebben 4 ideeën voor jou uitgelicht.

Kleding rek van een schraag ( 1ste foto )

Misschien heb je een handige man / vriend / vader of buurman ? Of misschien denk je: ” hé zo moeilijk kan het toch niet zijn, ik ga het zelf proberen “.

Je hebt nodig: een paar mooie ronde latten en een metalen buis. Let goed op voor voldoende stevigheid aan de onderkant.

0b4da5336f43b21e69cdafd6210c570c

Kledingrek gemaakt van een mooie tak ( 2de foto )

Even een lekkere wandeling in het bos maken en gegarandeerd kom je terug met een tak die super mooie en geschikt is. Let even goed op dat de tak een paar dagen goed droogt. Dan kan je eenvoudig met een ijzerborstel de schors eraf halen.

Nu hoeft de tak alleen nog maar opgehangen te worden. Dit kan natuurlijk zoals je dat zelf wilt. Voor een mooie “steriele look” kan je het allemaal wit houden ( zie foto ), maar zelf vinden wij een metalen ketting die je dan met haken aan het plafond bevestigd ook heel erg mooi.

10521249aff471893391275882038090

Kledingrek onderaan een plankje ( 3de foto )

Eigenlijk kan je deze versie op de zelfde manier maken als de vorige. Ga eerst op zoek naar een geschikte tak. Zorg dat de tak mooi schoon is en bevestig daarna de tak met een paar haken aan de onderkant van de zwevende plank ( te koop bij IKEA ).

Op deze foto zijn er aan de onderkant van de tak allemaal haken in gemaakt waardoor elke kledinghaak zijn eigen plekje heeft. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de hangers gewoon aan de tak te hangen.

fe2436d49c80ac8da0ec0b068d8dd27e

Kledingrek van hout op een metalen frame ( 4de foto )

Bij deze versie is de houten tak ( een mooie grote tak ) los gelegd op 2 metalen poten  met een open bevestiging aan de bovenkant. De tak rust als het ware op het frame.

Eigenlijk is dit idee heel simpel en kan je elke poot gebruiken die je maar wilt. Door de combinatie, hout en metaal, krijg je een hele mooie industriële look !

Vergelijkbare artikelen

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: