DIY Peuterkamer ideeën

DIY Peuterkamer ideeën

DIY creatief met knopen

american-craft2

Voor een vrolijke babykamer is dit een super DIY idee ! Teken de gewenste letter mooi groot uit op een doek ( zie foto hieronder ) begin eerst de grootste knopen te verdelen ( net iets over de getekende randen heen ). Ga zo door totdat uiteindelijk de kleine knopen alle gaatjes mooi opvullen. Vergeet vooral niet de allerkleinste knopen / blikvangertjes nog bovenop de eerst geplakte knopen te bevestigen. Succes gegarandeerd ! Tip: je kan het natuurlijk ook heel rustig houden door maar met 1 basis kleur te werken.

Nodig:
* 1 schildersdoek
* sterke lijm
* 1 potlood
* heleboel verschillende knopen

Stap 1 / stap 2 / stap 3

american-craft1                                                                                american-craft2                                                knopen-schilderij

 

Autootjes aan de muur

Met de muren van een kinderkamer kun je heel veel kanten op. Ze kunnen de sfeer in de kamer enorm bepalen. Met een beetje creativiteit en out of the box denken, kun je de peuterkamer van je zoon leuk pimpen. Wat te denken van leuke autootjes aan de muur! Een hele originele manier om al die kleine autootjes op te ruimen, is om ze op te hangen aan een magnetisch messenrekje van Ikea. Speciaal voor de jongensmama’s, maar uiteraard kan dit je inspireren om andere dingen op dezelfde manier op te hangen. Alles van metaal blijft immers hangen aan dit handige rekje. Opgeruimd staat netjes en ook nog eens heel erg stoer en creatief. Ook (oude) velgen kan je eenvoudig opknappen door ze een leuk likje verf te geven en ze aan de muur op te hangen. Een paar verkeersborden erbij en wat leuke Cars posters en je zoon zal zijn ogen uitkijken!

Deco muur jongens


Creativiteit aan de muur

Leuke ideeën voor de muren van een meidenkamer! Met simpele ideetjes kun je de muren mooi opfleuren. Zet vaasjes met bloemen bijvoorbeeld niet op de kast, maar hang ze aan de muur. Dit kan bijvoorbeeld door niet opvallend touw om de flessenhals te binden en het vaasje hiermee op te hangen aan een spijker aan de muur. Je kunt ook een tak op de muur schilderen en deze decoreren met kunstbloemen. Dit geeft net dat extra beetje touch en creativiteit.

Decoratie muren meiden peuterkamer

Spelen met licht

Met licht en lampen kun je flink variëren en hierop kun je al je creativiteit loslaten. Vooral voor de lampen in de peuterkamer (maar natuurlijk ook voor de babykamer) kun je alle kanten op qua kleuren en materialen. Wat te denken van oude tonijnblikjes. Maak er een aantal grondig schoon en bindt er een leuk stofje of papiertje omheen. Hang ze met een touwtje aan de muur en leg in elk blikje een waxinelichtje. Dit geeft gegarandeerd een leuke sfeer in de kamer. Pas uiteraard op met de veiligheid i.v.m. brandgevaar. Je kunt de waxinelichtjes ook vervangen door iets anders. Lampenkappen kun je ook op veel manieren decoreren. Wikkel bijvoorbeeld een aantal fleurig gekleurde touwen om de kap heen voor een bijzondere look.

Licht en lampen

Creatief met dozen

Een leuke activiteit voor de zondagmiddag of voor in de vakanties! Samen met je peuter kan je de leukste dingen maken van kartonnen dozen. Een keukentje van kartonnen dozen, bootjes voor knuffeltjes en poppen, huisjes van grote verhuisdozen en nog veel meer. De mogelijkheden zijn oneindig. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden.

Creatief met dozen - kinderen


Een huisje op maat

Kan je goed overweg met een naaimachine? Dan is dit zeker een leuk idee voor jouw en je peuter. Sla flink wat stof in en maak hiermee een mooie tafeltent. Het voordeel van het zelf maken van een tafeltent, is dat je hem precies kan afstemmen op je tafelgrootte en de voorkeuren van je peuter. Van treinstation tot schattig huisje en van piratenhut tot tankstation; je kan er de leukste ideeën in verwerken.

Tafeltenten maken voor je peuter

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: