Boekentips

Boekentips


Ook boeken kunnen je op weg helpen om je babykamer of kinderkamer leuk in te richten. Babykamerinspiratie.nl heeft voor jou naar boeken gespeurd die je praktische ideeën, tips en adviezen geven bij het inrichten van kinderkamers.

Design inspiratie, babykamersDesign inspiratie, babykamers, H.T. King
Een mooie, veilige en warme omgeving creëren voor je baby? Laat je inspireren door de vernieuwende kleurencombinaties en ontwerpideeën van deze kamers.

 

 

Kamers voor kids, de leukste ideeën voor een huis met kinderenKamers voor kids, de leukste ideeën voor een huis met kinderen, M. Sabo Wills
Een beschermende en stimulerende woonomgeving is van groot belang om kinderen te laten ontdekken, leren en spelen. Elk kind heeft zo zijn eigen manier van spelen en zich vermaken. Kamers voor kids geeft de meest uiteenlopende praktische ideeën en tips, zodat u voor uw kind de leukste, veiligste en stimulerendste leefplekken kunt creëren waarin uw kind zich helemaal op zijn of haar gemak voelt.

 

Ruimte voor kidsRuimte voor kids, Marijke Schipper
Wie weet er nou het beste wat de leukste kinderkamer is? Natuurlijk je kind zelf! Dit boek staat daarom boordevol adviezen waarin de wensen van je kind centraal staan. Ontdek de beste, de leukste en meest inspirerende woonideeën voor kamers voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

 

 

Creatieve ideeën voor de kinderkamerCreatieve ideeën voor de kinderkamer, 25 originele en eenvoudige doe-het-zelfprojecten, voor jongens en meisjes van alle leeftijden, S. Lambrias
Kinderkamers zijn ongetwijfeld de leukste kamers om in te richten, omdat u uw fantasie de vrije loop kunt laten. Het kan echter ook een dure aangelegenheid zijn, want de behoeften van uw kind veranderen naarmate het ouder wordt. Maar geen nood, want zelfs met een beperkt budget kunt u de kinderkamer met slechts één of twee blikvangers een volledig nieuwe look geven.

 

Kind aan huisKind aan huis, speelplekken binnen en buiten, Sam Scarborough
Spelen, relaxen en leren – aan de hand van dit boek maak je binnen en buiten de leukste speelplekken voor je kind. Stel je toch eens voor; een opgeruimd huis met voldoende speelruimte voor kinderen van alle leeftijden! Van een vrolijke hoelahoeptent, een stevige boomhut of een knusse meisjeskamer tot een speelhuisje, een mini-moestuintje en zelfs een magische sprookjestuin buiten.

 

Grote woonwensen voor kleintjesGrote woonwensen voor kleintjes, J. Wilson
Een onmisbare gids boordevol ideeën voor het creëren van prachtige, maar ook praktische plekjes in huis voor baby’s en opgroeiende kleine kinderen.

 

 

Het baby- en kinderkamerboekHet baby- en kinderkamerboek, Tirion Uitgevers
Het baby- en kinderkamerboek mag je als ouder van een baby, peuter of kleuter niet missen! Het is samengesteld door de redacties van 101 woonideeën en Kinderen en bevat maar liefst vijftien complete kinderkamers, afgebeeld met meer dan 100 ideeën, zoas diverse soorten kindermeubels en allerhande kinderspeelgoed. Daarmee is het boek een ontzettend leuke inspiratiebron. Met de praktische werktekeningen achterin kun je meteen aan de slag!

 

Babykamer trendideeënBabykamer trendideeën, Ingrid Hurkmans
Babykamermeubeltjes zijn zo gekocht en ook de stoffering levert vaak niet de grootste problemen op. Maar hoe maak je van een kamertje nou een warm en persoonlijk nestje voor je baby? In dit boekje staan allerlei trendy accessoires beschreven waarmee je de kamer een geheel eigentijdse uitstraling geeft. Accessoires die niet moeilijk te maken zijn en waarbij je het gevoel bekruipt. “Dat kan ik ook” en inderdaad, met wat creativiteit en lef zijn al deze babykamerspulletjes door iedereen te maken.

 

De kinderkamerDe Kinderkamer, Van Holkema & Warendorf
De Kinderkamer biedt 104 zelfmaakideeën om een kinderkamer in te richten. De redactie van het woonblad Ariadne at Home heeft deze uitgezocht en in dertien thema’s en hoofdstukken ingedeeld. Deze onderwerpen zijn dieren, babykamer, behang, speelgoed, vloeren, foto’s, folklore en sprookjes, opbergen, kinderfeestjes, schilderkunst, muren, letters en de grote feesten als kerst.

 

Originele kinderkamersOriginele kinderkamers, N. Seret
Wat is er nu leuker dan zelf de droomkamer van uw kind te ontwerpen, in te richten en te decoreren? In dit boek laten we u kennismaken met talloze creatieve ideeën, samengebracht in zes originele en kleurrijke thema’s, zoals ridders, prinsessen en de boerderij. Alles is in een handomdraai te realiseren: kleine meubels, een hoofdeinde van een bed, gordijnen, geborduurde lakens, een grappige zitzak, wandversieringen en spreien.

Kinderkamers creatief en smaakvol inrichtenKinderkamers creatief en smaakvol inrichten, Centrale Uitgeverij Deltas
Een kinderkamer inrichten is altijd leuk. Dit boek bevat een heleboel ontwerpen met duidelijke instructies en tal van praktische en inspirerende ideeën.

 

 

Kleurige kinderkamers

Kleurige kinderkamers, Joanna Copestick
Compleet ideeënboek voor het ontwerpen en inrichten van leuke, kleurige, betaalbare en vooral mooie kinderkamers. Met veel handige tips en eenvoudige, maar superhandige projecten.

 

 

KinderkamerKinderkamerss, Uitgever Terra-Lannoo
Baby-, kleuter- en tienerkamers krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Veel ouders gaan er immers van uit dat hun kinderen de eigen kamer te snel ontgroeien en dat hun persoonlijke smaak in de loop der jaren sterk gaat evolueren: waarom dan tijd en geld investeren in een zo vergankelijke en per definitie tijdsgebonden leefruimte? Dit boek over kinderkamers is een vurig pleidooi om aan de woon- en leefwereld van kind(eren) en kleinkind(eren) voldoende aandacht te besteden.

 

 

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: