Dakkapel inrichten als kinderkamer

Dakkapel inrichten als kinderkamer


Inrichting 8 500 x 334Als je je gezin gaat uitbreiden, zullen er steeds meer ruimtes van je huis worden benut. Een ruimte die vaak vergeten wordt als volwaardige kamer is de zolder. Dit is zonde, want de zolder is juist een ruimte die ook erg goed gebruikt kan worden als slaapkamer. Veel zolders veranderen met de tijd echter vaak in stoffige en donkere kamers. Om de zolder eens een goede makeover te geven kan je ervoor kiezen om een dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte op zolder, waarna de ruimte perfect is voor het creëren van een kinderkamer. Doe hieronder alvast wat inspiratie op voor de inrichting van de kinderkamer.

Kinderkamer op zolder
Als je kinderen hebt, is het erg efficiënt om de zolder te gebruiken als kinderkamer. Met een dakkapel is de zolder hier prima geschikt voor. Zo wordt de zolder goed benut en kunnen de kinderen genieten van hun eigen plekje in huis. De extra ruimte die wordt gecreëerd met de dakkapel kan je bijvoorbeeld goed gebruiken als opbergruimte voor kleding of speelgoed of om een bed of bureau in te plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om een leuke zithoek te maken in de dakkapel. De kinderen kunnen dan genieten van gezellige plek met een mooi uitzicht. Dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Inrichting 1 500 x 754Op zoek naar inspiratie
Voordat je de kinderkamer gaat inrichten, is het verstandig en ook leuk om eerst inspiratie op te doen. Hierdoor kan je op nieuwe ideeën komen voor de inrichting van de kamer en kan je ook kijken welke stijl en kleuren je wilt laten terugkomen in de kamer. Inspiratie voor de kinderkamer kan je vinden in verschillende woonbladen of op woonwebsites en interieurblogs op het internet. Inspiratie kan je ook goed opdoen door eens een kijkje te nemen in verschillende woonwinkels. Zo kan je meteen al een begin maken met het verzamelen van mooie meubels en accessoires én heb je tegelijk een leuk uitje voor het gezin.

Dakkapel plaatsen
Wil je je oude zolderkamer met een dakkapel omtoveren in een kinderkamer? Een dakkapel hoeft helemaal geen grote investering te zijn. Een goede dakkapel heb je tegenwoordig al vanaf ongeveer € 3.000. Voordat je een dakkapel laat plaatsen is het verstandig om eerst wat onderzoek te doen. Wil je bijvoorbeeld een houten, kunststof of polyester dakkapel? Elke soort dakkapel heeft andere eigenschappen en voordelen. Bekijk daarom eerst goed welke dakkapel het beste aansluit op jouw wensen en woning. Daarna kan je voor een lange periode genieten van alle voordelen die een dakkapel met zich meebrengt.

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: