Muurstickers babykamer

Muurstickers babykamer


Het wonder is geschied, we zijn zwanger. Er is een nieuwe mensje in de maak en pa en ma zijn super gelukkig. Vanaf nu zal het leven nooit meer zijn zoals het was. Het wordt niet alleen anders. Het wordt spannend, vol met verantwoordelijkheden en zoveel nieuwe dingen dat je er niet op kunt wachten.

De babykamer moet worden ingericht
Er moeten plannen worden gemaakt. De babykamer moet worden ingericht. Vroeger was dat een simpel project. Een meisje kreeg roze, een jongen blauw. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Het mag anders. Dat biedt veel mogelijkheden voor de nieuwe ouders om er iets moois van te maken. Er een echt project van te maken. Natuurlijk zijn er een paar grondregels. Het moet geen donker hok worden, maar veel licht geven. Er moeten geen zaken te zien zijn waar de baby van kan schrikken. Het moet bij het meubilair passen. Bij de wieg en de kast. Het handigst is daarom om met de wieg te beginnen. Van daaruit kan dan de rest van de kamer worden ingevuld.

Helemaal wit of net iets anders?
Oké, een lichte kamer. Dus alles wit of een mooie lichte kleur geven? Misschien kan het ook anders. Maar dan echt radicaal anders. Wat denk je van een wand met foto’s van moeder en kind? Feit is dat er honderden foto’s gemaakt zullen worden de komende maanden. Waarom niet de mooiste uitkiezen, er een muursticker van laten maken en ze op een witte achtergrond op de muur plakken. Als een soort stripverhaal. Op die manier wordt het, letterlijk, de kamer van de baby. Vanaf het moment dat de zwangerschap te zien is tot het moment dat de wieg overbodig wordt. Het geboorteverhaal met muurstickers verteld.

Dat is niet alleen een andere manier van naar een babykamer kijken, het biedt de nieuw geborene geborgenheid. Waar hij of zij ook kijkt, steeds weer zijn er bekende mensen en gezichten te zien. Waardoor de baby in een omgeving slaapt waarin hij ook opgroeit. Als belangrijk deel van het leven van zijn ouders.

Op deze manier krijgt men een babykamer die haar eigen verhaal vertelt. Het verhaal van de geboorte en de eerste levensmaanden van de eigenaar. Een heel andere kamer dan men gewoon is, maar daarom bepaald niet minder mooi. Eerder veel spannender dan wat men gewend is.

Geen foto op de muur? Andere populaire muurstickers hebben vaak een tekenfilm of televisie figuur. Meisjes vinden Dora vaak helemaal te gek. Dora is erg vrolijk en je kunt er een paar jaar mee vooruit. Bumba is ook een veel voorkomende “ster” aan de muur, maar vergeet ook Spongebob niet. Kies de juiste afbeelding en het lijkt net of je baby echt in de onderzeese wereld van Spongebob slaapt.

Wat zie jij het liefst op de muur of heb jij ook nog meer tips? Deel ze dan door een reactie te plaatsen.

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: