Tips voor mooie muren

Tips voor mooie muren


Met de muren van de kinderkamer kan je vele kanten op. Helemaal behangen of verven, één muur behangen of verven, fotolijstjes of schilderijtjes ophangen, de naam in piepschuimletters aan de muur, noem maar op. We hebben een aantal originele en leuke ideeën voor je verzameld van échte moeders. De uitleg komt ook van de moeders zelf.

Handafdrukken van je kind op de muur
Wanneer je de muren wilt opfleuren op een originele manier, kan je de handen van je kind hiervoor gebruiken. Verf bijvoorbeeld één muur wit en één muur groen. Verf de handen van je kind groen en laat hem afdrukken maken op de witte muur. Doe vervolgens hetzelfde voor de groene muur met witte handafdrukken. Wanneer je twee of meerdere kinderen hebt, is het leuk om de verschillende grootten van de handen te zien.

Muurstickers
Heel erg leuk, makkelijk en snel; muurstickers. Tegenwoordig zijn ze in veel soorten en maten verkrijgbaar. Muurstickers zijn ideaal als je geen fan bent van verfen, maar toch geen saaie ééntonige muren wilt. Of je kind nu een baby is of een peuter, voor ieder is wel wat passends te vinden. Ze zijn vaak ook makkelijk weer te verwijderen, zodat je na een paar jaar kan switchen naar een nieuwe sticker. Bekijk ons aanbod van muurstickers en kijk of er iets voor jouw kind tussen zit.

 

 

 

 

 

 

Origineel aan de slag met een simpele plank
De muren van de kinderkamer kan je ook opfleuren met een simpele plank. Koop bij de bouwmarkt een plank van een meter breed en met de hoogte gelijk aan de hoogte van de kinderkamer. Beplak deze plank vervolgens met leuk behang en hang hem horizontaal aan de muur. Nu heb je een soort schilderij, maar toch ook een leuk behangetje, zonder dat het definitief is. Je kan het tenslotte makkelijk weer weghalen als je erop uitgekeken bent. Ook kan je het opnieuw behangen. Ben je op zoek naar een leuk kinderbehang? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod.

Zelf een lijst maken
Met een beetje creativiteit heb je zelf snel en eenvoudig een mooie lijst in elkaar gezet. Haal hiervoor vier plankjes bij de bouwmarkt, van ongeveer twintig centimeter breed. Timmer deze aan elkaar met spijkers en geef het een likje verf. Het geeft een extra leuk effect als je twee of meerdere lijsten maakt en deze schuin onder elkaar hangt. In de lijsten kan je leuke spulletjes zetten, zoals vaasjes of knuffeltjes. De accessoires verander je makkelijk, wat de lijstjes tijdloos maakt.

Levensgroot behang
Wil je je peuter écht verrassen, plak dan levensgroot behang op de muur. Heb je bijvoorbeeld een zoontje dat gek is van auto’s, dan kan je een enorme Formule 1 wagen op zijn muur plakken. Gegarandeerd succesvol! Bekijk ons levensgroot behang en doe inspiratie op.

Zet een gedicht op de muur
Het is tegenwoordig erg in om teksten op de muur te zetten en vooral voor babykamers zijn gedichtjes populair. Je kan zelf een tekst laten maken, zoals het gedichtje van het geboortekaartje, een gedeelte van een speciaal liedje of een mooie uitspraak, maar je kan het ook zelf maken. Print hiervoor de benodigde letters uit op A4 formaat in een mooi lettertype. Knip de letters uit en gebruik ze vervolgens als sjabloon. Je kan ze overtrekken met potlood op de muur en de letters vervolgens opvullen met verf. Heb je liever een kant-en-klare tekst? Daarin heb je ook talloze keuzemogelijkheden. Bekijk de stickers die wij voor je hebben geselecteerd, zoals tekstregels uit bekende slaapliedjes of de naam van je kindje in verschillende kleuren.

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: