Waar je aan moet denken bij de meubelen

Waar je aan moet denken bij de meubelen


Het kopen van meubeltjes voor je babykamer is vaak een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden voordat je ze aanschaft en je de kamer gaat inrichten. Wij geven je graag wat tips.

Kies voor tijdloze babykamermeubelen
Witte meubeltjes zijn tijdloos, passen in verschillende interieuren en zijn makkelijk te combineren met allerlei accessoires. Wanneer er over één of meerdere jaren een tweede kindje gebruik gaat maken van de meubeltjes, zijn ze nog steeds modern. De kamer is dan ook eenvoudig te restylen met nieuwe kinderkameraccessoires. Wanneer je op zoek bent naar een babykamer of peuterkamer, bekijk dan ook ons kinderkameraanbod.

Opstellen van de meubelen
Je kunt het ledikantje zo opstellen, dat je er recht tegenaan kijkt als je ‘s avonds even stiekem in het kamertje wilt gluren om te kijken of je kindje slaapt. Zo hoef je het kamertje niet in te lopen en loop je niet het risico dat je hem wakker maakt.

Het matras
Schaf voor je kind een nieuw matras aan. Zo weet je zeker dat het niet versleten is en daarnaast is het ook hygiënischer. Let bij het aanschaffen op de stevigheid, want je baby wordt een peuter en deze peuter vindt het soms leuk om flink te springen in bed. Vraag na of het matras hiertegen bestand is en niet indeukt. Wanneer je kind kans heeft op allergieën, kan je een matras kopen dat hierop afgestemd is.

Ledikant Alaska wit hoogglansHet ledikant
Met het oog op ventilatie, doe je er verstandig aan een ledikant te kopen met een lattenbodem. Houd de spijlen ook open en doe er geen bekleding overheen. Dit is zowel belangrijk voor de ventilatie als voor de veiligheid van je kind. Vanzelfsprekend moet het ledikant geen scherpe hoeken hebben. Ledikanten uit babyspeciaalzaken voldoen aan strenge eisen, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer je zelf een ledikant wilt of laat maken, houd hier dan wel rekening mee. Let dan ook op de afstand tussen de spijlen. Wil je een ledikantje aanschaffen? Bekijk dan ons aanbod.

Ruimte besparen in de kinderkamer
Vaak krijgt de baby niet de grootste slaapkamer van het huis. Veel ouders hebben dan ook geen ruimte voor een complete babykamer of willen de ruimte zo goed mogelijk benutten. In zulke gevallen kan je kiezen voor een ruime commode met leuke planken erboven aan de muur. Commodes zijn er in vele soorten en maten en wanneer je ze vergelijkt, zal je snel het verschil in grootte opmerken. Waar de ene commode slechts twee openslaande deurtjes heeft, heeft de andere vier brede en diepe laden. Die laatste is dan ook ideaal om allerlei spullen in op te bergen en omdat je erbovenop kijkt, kan je overal ook makkelijk bij. Verzorgingsspulletjes, zoals crèmes, neusspray, de thermometer en de kam en borstel, kan je in leuke mandjes opbergen die je op de planken erboven zet. De plankjes kan je natuurlijk ook opvullen met knuffels of fotolijstjes.

Denk aan de hoogte van de meubelen
Wanneer je vrij lang bent, houd hier dan rekening mee wanneer je een commode aanschaft. Ga er in de winkel even voor staan en beoordeel of je er rugklachten aan over zou kunnen houden.

Babymeubel Kast StokkeDeel de kasten van de babykamer praktisch in
Wanneer je alle spulletjes hebt ingekocht en de babykamer eindelijk geleverd is, kan het leuke werk beginnen; alle babyspulletjes moeten een plekje krijgen. Leg in de commode alle spullen die je dagelijks nodig hebt. In de bovenste lade leg je bijvoorbeeld alle spullen die je nodig hebt tijdens het aankleden, verschonen en badderen van je kindje. Dit zijn bijvoorbeeld de luiers, rompertjes, hydrofiele luiers en pyjama’s. In de lade daaronder leg je dan bijvoorbeeld de sokjes, maillots, slofjes, mutsjes, badcapes, spuugdoekjes en slaapzakken. In de overige lade, of overige twee laden, kan je een voorraadje luiers en verschoningsdoekjes leggen, speelgoed, cadeautjes en eventueel het beddengoed. Kleding hang en leg je in de kast, evenals de kleding in de grotere maten.

Een tweedehandsje opknappen naar je eigen smaak
Via bijvoorbeeld Markplaats kan je mooie autenthieke wiegjes kopen. Omdat je kindje er waarschijnlijk niet zo lang in zal liggen, hoef je hier niet persé veel geld aan uit te geven. Dit is dus tegelijkertijd een besparingstip. Let wel extra goed op de kwaliteit, want een oud wiegje kan ook mankementen hebben. Ben je niet zo handig, kijk je partner dan even lief aan en wellicht zal hij hem op een avond een reparatie-, schuur- en verfbeurt geven.

Een schommelstoel voor de nachtelijke uurtjes
Wanneer je je baby ‘s nachts moet voeden, is het fijn om dit in comfort te doen. Vooral in de eerste weken kunnen voedingen vrij lang duren. Ideaal voor deze nachtelijke momenten is een schommelstoel. Zo zit je zelf heerlijk onderuit en kan je ondertussen je baby schommelen, wat ook handig is wanneer je baby ‘s nachts, en natuurlijk ook overdag, moeilijk in slaap kan komen. Zet er een klein, bijpassend tafeltje naast, zodat je voor jezelf wat water kan neerzetten en eventueel een tafellampje.

Bekijk alle babykamer en peuterkamer meubelen >>

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: