Canvasschilderij

CanvasschilderijZelf je eigen schilderijtjes maken en decoreren met leuke stoffen

 

Benodigdheden

– Canvasschilderijtjes (o.a. verkrijgbaar bij Action).
– Stof voor het bekleden van de schilderijtjes.
– Stof voor de sterren.
– Garen in bijpassende kleuren.
– Spuitlijm.

De schilderijtjes zijn geheel naar eigen smaak te creëren. Je kan diverse afmetingen schilderijtjes gebruiken, de sterren vervangen door andere vormen of linten toevoegen.

Beschrijving

Knip de stof op het juiste formaat en houdt er hierbij rekening mee dat je de stof aan de binnenkant van het schilderijtje ook om moet kunnen slaan. Dit wordt later vastgeniet. Knip twee sterren uit en houdt ook hierbij rekening met een naadtoeslag. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van lijm om de naadtoeslag op de achterkant van de ster vast te zetten. Uiteraard kan dit ook gewoon vastgenaaid worden.

Nu kan je de stof strak vastzetten op het canvasschilderij. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een nietmachine van Bosch, omdat een dergelijk apparaat de stof kan vastnieten in het hout. De sterren lijmen we ook vast op de stof, maar ook deze kunnen vastgenaaid worden. Kies je ervoor de sterren vast te naaien, dan kan je vanzelfsprekend de
stof pas aan het einde op het canvasschilderij vastnieten.

Op de afbeelding hiernaast zie je de werkwijze voor het maken van naamschilderijtjes. Deze worden op dezelfde wijze gemaakt als deze canvasschilderijtjes.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om een schilderij te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kant-en-klare accessoires kopen. Neem snel een kijkje bij ons aanbod van leuke babykameritems
of schilderijtjes.

 

Canvasschilderij met sterren

 

 

Naamschilderij groot2

 


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: