Deurhangers

DeurhangersFleur je deuren eenvoudig op door zelf unieke deurhangers te maken.

[half]

Benodigdheden

– Diverse lappen stof, afhankelijk van smaak en idee.
– Versiering, zoals lint, kant, kraaltjes en knoopjes.
– Vulling, bijvoorbeeld poppenvulling.
– Touw of lint om de harten aan elkaar te hangen.

Tip: Het is leuk om voor één of meerdere harten zelf een patchwork lap te maken. Naai hiervoor allemaal kleine stukjes stof met verschillende motieven aan elkaar vast.

Beschrijving

Je kan de harten zo groot maken als je zelf wilt. Om deze reden bepaal je zelf ook de grootte van de lappen stof die je wilt gaan gebruiken.

Teken voor één hart twee harten op de stof en knip deze uit. Denk hierbij aan de extra naadtoeslag. Naai beide kanten aan elkaar en vul het hart op met zachte poppenvulling. Voor een speels effect kan je voor de voor- en achterkant verschillende stoffen gebruiken. In het voorbeeld is dit ook gedaan. Zo is het tweede hart aan de voorkant roze en aan de achterkant zwart/wit geruit.

De harten kunnen naar eigen smaak gedecoreerd worden. In het voorbeeld zijn er bijvoorbeeld strikjes gemaakt van dun lint, vastgezet met een leuk kraaltje. Ook kan je een rantje kant over de breedte naaien of een lint schuin over het hart vastzetten. Laat je fantasie hierbij de vrije loop. Naai tussen de harten een touw of lint en maak hierbij aan de bovenkant een mooie lus, zodat je hem uiteindelijk kan ophangen.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om een deurhanger te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kant-en-klare accessoires kopen. Neem snel een kijkje bij ons aanbod van leuke babykameritems.

Inzendingen

Kim van Oudenaarde heeft Babykamerinspiratie.nl als inspiratiebron gebruikt en heeft zelf meerdere dingen voor de babykamer van haar dochter gemaakt. Zie hiernaast de mooie roze deurhanger en de harten hanger voor aan het ledikantje.

[/half]

[half_last]

Deurhangers

 

 

Deurhangers2

 

 

 

 

 

 

 

Ingezonden door Kim

 

Ingezonden door Kim

[/half_last]


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: