Kussenslopen

Kussenslopen


Maak je eigen originele kussenslopen passend bij de kleuren van je kinderkamer.

[half]

Benodigdheden

– Diverse stoffen.
– Diverse linten.
– Decoratie naar wens.

De kussens kunnen geheel naar eigen wens worden samengesteld wat betreft stoffen, formaten en decoratie.

Tip: Naai de naam van je kind op het kussen om het persoonlijk te maken!

Beschrijving

Knip de stof voor de voor- en achterkant op het juiste formaat en houdt hierbij rekening met een extra naadtoeslag. Voor de kussensloop op de afbeelding is gebruik gemaakt van drie kleuren stof, blauw voor de achterkant, zwart/wit geblokt voor de voorkant en zwart voor een extra band op de voorkant. De zwarte stof wordt aan de boven- en onderkant voorzien van een zilveren lint voor een extra touch. Deze kussensloop is bedoelt voor een rechthoekige kussen.

Houdt de twee zijden goed tegen elkaar aan en bepaal waar de zwarte stof moet komen. Zet deze vast met spelden en leg vervolgens de zilveren linten op de stof. Je kan ervoor kiezen om de zilveren linten tegelijk met de zwarte stof vast te naaien op de geblokte stof of je naait de stoffen afzonderlijk vast. Leg de geblokte en blauwe stof nu met de voorkanten tegen elkaar aan en naai ze (binnenste buiten) aan elkaar. Laat één zijde open zodat je het kussen erin kunt doen.

De laatste zijde kan je op verschillende manieren sluiten. Je kunt kiezen voor een rits, knoopjes of je kan hem helemaal dichtnaaien.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om een kussen te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kussens kopen. Neem snel een kijkje bij ons aanbod van leuke kussentjes.

[/half]

[half_last]

Kussenslopen

 

Kussenslopen

 

Kussenslopen

[/half_last]


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: