Lakentjes

Lakentjes


Maak zelf unieke lakentjes voor de wieg, het ledikantje of voor het peuterbed.

[half]

Benodigdheden

– Wit lakentje (bijvoorbeeld van Hema of een lap lakenkatoen van bijvoorbeeld de markt).
– Rechte stukken stof naar keuze.
– Lint naar keuze.
– Kant naar keuze.

Beschrijving

Je kan de lakentjes op twee manieren maken.

1. De makkelijke manier
Neem het witte lakentje en torn de bovenste zoom los. Naai de mooie rechte stukken stof aan elkaar vast en naai hier eventueel een kanten randje of een lintje tussen. Dit kan je geheel naar eigen voorkeur en wens doen. Je kan er ook een naam of tekst opzetten. Meet het lakentje goed op en naai de zoom op de juiste lengte om. Naai ten slotte dit stuk aan het lakentje vast.

2. De home-made manier
Neem het stuk lakenkatoen en naai hier een recht lakentje van. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een recht, vierkant stuk karton van de goede maat. Deze kan je onder de stof leggen. Strijk de zomen scherp af alvorens je gaat afspelden. Naai de rechte stukken stof aan elkaar vast en naai er eventueel een kanten randje of een lintje tussen. Ook hier kan je er een naam op tekst opnaaien. Meet het lakentje goed op en naai de zoom op de juiste lengte om. Naai ten slotte de rechte stukken aan het lakentje vast.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om lakentjes te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kan je natuurlijk ook direct kant-en-klare lakentjes kopen. Babykamerinspiratie.nl heeft een ruim aanbod van beddengoed, waaronder leuke lakentjes, van bijvoorbeeld Winnie the Pooh, Tijgertje en Nijntje. Bekijk ons aanbod.

Inzendingen

Kim van Oudenaarde heeft Babykamerinspiratie.nl als inspiratiebron gebruikt en heeft zelf meerdere dingen voor haar kinderkamer gemaakt. Zie hiernaast de leuke lakens en een hoofdbeschermer die ze zelf heeft gemaakt voor het ledikantje van haar dochter.

[/half]

[half_last]

Lakentjes

 

Lakentjes2

 

 

Ingezonden door Kim

 

Ingezonden door Kim

[/half_last]


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: