Naamschilderijtjes

Naamschilderijtjes


Een originele manier om de naam van je kind aan de muur te hangen.

[half]

Benodigdheden

– Canvasschilderijtjes (o.a. verkrijgbaar bij Action).
– Stof voor het bekleden van de schilderijtjes.
– Stof voor de letters van de naam.
– Garen in bijpassende kleuren.
– Nietmachine.

Tip: De schilderijtjes kan je decoreren met lint, paletten, knoopjes of andere appilicaties.

Beschrijving

Meet het canvasschilderijtje op en teken het uit op de stoffen, hierbij rekening houdende met een extra rand om de stof goed om de rand van het schilderij te kunnen vouwen. Zet de stof even met spelden vast op de schilderijtjes, zodat je de letters straks goed in het midden kan leggen (zie afb. 3).

Teken de letters uit op papier of print de naam uit in een leuk lettertype. Trek de letters over op de stof en houdt hierbij rekening met een extra zoomrandje (zie afb. 4). Het extra zoomrandje kan je direct op het papier
tekenen of later op de stof. Knip de letters uit en naai het zoomrandje naar achteren. Bij sommige letters, zoals de ‘S’ op afbeelding 4, is het makkelijker om dit met de hand te doen. Wanneer je alle letters uitgeknipt en afgewerkt hebt, kan je ze op de schilderijtjes leggen (zie afb. 5).

Stik nu de letters op de juiste plek af met spelden en haal het stof los van het canvasschilderijtje. Naai de letters op de stof vast, zoals te zien is op afbeelding 6. Voor een leuk speels effect kan je hiervoor een contrasterende kleur gebruiken. Op afbeelding 8 zie je bijvoorbeeld een zwarte letter afgestikt met blauw garen. Nu kan je de stof strak vastzetten op het canvasschilderij. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een nietmachine van Bosch, omdat een dergelijk apparaat de stof kan vastnieten in het hout.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om canvasschilderijtjes te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kant-en-klare schilderijtjes kopen. Neem snel een kijkje bij ons aanbod van leuke schilderijtjes.

[/half]

[half_last]

Naamschilderij canvas

 

Naamschilderij groot

 

Naamschilderij groot2

[/half_last]

Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: