Tuimelaar

Tuimelaar


Maak zelf een tuimelaar in de vorm van een baboesjka.

[half]

Benodigdheden

– Vier verschillende vrolijke stofjes.
– Eén huidkleurige stof.
– Vulling.
– Lint.
– Verzwaring voor onder in de pop, bijvoorbeeld een zakje zand of tuimelei.

Beschrijving

Knip vier keer het patroon uit met de vorm uit onderstaande afbeelding met nummer één. Gebruik hiervoor vier verschillende stofjes. Hoe ronder je het patroon maakt, des te dikker en ronder wordt de pop. Kijk uit dat de nekplooi niet te diep en te scherp wordt, want dan gaat de stof snel trekken en plooien.

Knip vervolgens een ovaaltje uit huidskleurige stof voor het gezichtje. Naai er met de naaimachine of met de hand een leuk gezichtje op. Naai het gezichtje vervolgens met de locksteek op één van de vier lapjes die je als voorkant wilt gebruiken. Naai hem in het midden van de bovenste bolling, zoals je in onderstaande afbeelding met nummer twee kunt zien.

Naai de vier stukken stof aan elkaar en draai de pop goed. Vul de pop daarna stevig op met vulling en kneed hem in de juiste vorm. Eventueel kun je een verzwaring, zoals een zakje zand of tuimelei, onder in de pop verwerken.

Naai over de ene naad rondom een leuk lintje met de hand en over de andere naad met grove draad grove stiksels. Knip ten slotte enkele lapjes en/of letters uit leuke stofjes en naai deze willekeurig met een grove woldraad vast op de pop.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om een tuimelaar te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kant-en-klare accessoires kopen. Neem snel een kijkje bij ons aanbod van leuke babykameritems.

[/half]

[half_last]

Tuimelaar

 

 

Tuimelaar uitleg

[/half_last]


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: