Vilten naamhanger

Vilten naamhangerLeuke hanger met sterren en letters van de naam van je kindje.

[half]

Benodigdheden

– Vilt (o.a. verkrijgbaar bij Action).
– Lint.
– Vulling (bijvoorbeeld watten).
– Schaar.
– Naaimateriaal.
– Eventueel papier om de vormen en letters eerst uit te tekenen.
– Eventueel wol als je ervoor kiest het vilt met wol aan elkaar te naaien.

Tip: Met vilten figuren kan je ook een leuke mobiel maken!

Beschrijving

Je kunt ervoor kiezen om de sterren en letters uit de losse hand op het vilt te tekenen. Ook kan je deze eerst tekenen op een vel papier en ze vervolgens overtrekken. Omdat een mooie ster vaak lastig te tekenen is, is het wel handig om hiervan een voorbeeldje uit te printen. Knip elke vorm en letter dubbel uit. Het is leuk om voor de voorkant en achterkant een verschillende kleur vilt te gebruiken. Je hoeft in principe geen rekening te houden met een naaiomslag, omdat de vilten laagjes aan de buitenkant zichtbaar op elkaar worden genaaid.

Knip de vormen uit het vilt en veeg eventuele tekenlijnen weg. Je kunt nu direct beginnen met het op elkaar naaien van twee laagjes. Neem hiervoor garen of wol, afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Naai hem voor ongeveer de helft dicht en vul hem dan op met de vulling. Wanneer je er een lint doorheen wilt naaien, houdt er nu dan ook rekening mee dat je het lint er al in vast naait. In het voorbeeld hiernaast is dit pas achteraf gedaan. Je kunt de vorm daarna helemaal dichtnaaien.

Je kunt alle vormen en letters op dezelfde manier afwerken. Bij een smalle letter, zal het opvullen iets nauwkeuriger moeten dan bij het opvullen van bijvoorbeeld de ster. Bij de afwerking kan je het garen of de wol eenvoudig verstoppen tussen de twee viltlaagjes, zo zie je geen begin en einde van het naaiwerk.

Je kunt de letters en figuren geheel naar wens decoreren met bijvoorbeeld extra stukjes vilt, lint, lovertjes, knoopjes, plakoogjes en nog veel meer.

Deel je zelfgemaakte resultaat!

Heb jij deze handleiding ook gebruikt om iets leuks van vilt te maken? We vinden het leuk als je het resultaat met ons wilt delen. Stuur je foto op naar info@babykamerinspiratie.nl en wij plaatsen hem hier op de site met eventueel jouw naam en tekst erbij.

Toch maar niet zelf aan de slag?

Heb je geen zin, tijd of ben je gewoon toch niet zo handig, dan kun je op babykamerinspiratie.nl ook hele leuke kant-en-klare muurdecoratie kopen. Neem snel een kijkje bij bijvoorbeeld de muurstickers.

[/half]

[half_last]

Vilten naamslinger
 

 

Vilten naamslinger2

 

 
Vilten naamslinger4

[/half_last]


Vraag & antwoord

Hier kan je je vraag stellen: