4 tips voor stylen en verven van de babykamer

by kamerinspiratie
Je baby komt eraan! Wat nu?

Nog heel even en dan wordt jullie grootste wonder geboren. Waarschijnlijk kijken jullie al maanden uit naar dit moment en nu is het dan eindelijk bijna zo ver. Voordat jullie kleintje geboren wordt is het natuurlijk wel noodzakelijk om een aantal dingen in huis te regelen. Het aanpakken van de babykamer is misschien wel het leukste klusje wat er is. Veel (aanstaande) moeders kunnen dan ook niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Maar waar moet je eigenlijk aan denken als je de babykamer gaat stylen en verven? Voor welke kleur kies je? Welke meubels schaf je aan? Wij geven 3 tips!

1.    Meubels kopen

Meubels voor de babykamer kopen is misschien wel het leukste wat er is. Je kunt uren dromen over het moment waarin jouw kleintje eindelijk in zijn of haar wiegje komt te liggen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om de gehele babykamer nieuw aan te schaffen. Om deze echter nog persoonlijker te maken, is het ook mogelijk om oudere meubels op te knappen. Misschien hebben jouw ouders nog wel een mooi wiegje waar jij ooit nog zelf in hebt gelegen. Hoe mooi is het dan om deze een geheel nieuwe uitstraling te geven en in de babykamer te gebruiken? Met behulp van s2u Nova Primer geef je ieder houten meubelstuk een flinke opknapbeurt. Perfect om de babykamer een persoonlijke touch te geven!

2.    Kies voor verf op waterbasis

Als je de babykamer gaat verven is het allereerst belangrijk om voor een verf zonder schadelijke stoffen te kiezen. Niet alleen voor je ongeboren kind, maar ook voor je eigen gezondheid. Vooral verfsoorten op terpentinebasis kunnen beter niet door zwangeren worden aangebracht. Bovendien moeten de schadelijke stoffen eerst uit de babykamer gezuiverd zijn, alvorens deze hier kan slapen. Dit betekent dat je, als je ervoor kiest om toch een verf op terpentinebasis aan te brengen, de babykamer minimaal 6 weken voor de geboorte moet schilderen.

Wil je helemaal geen risico lopen? Kies dan voor verf op waterbasis. Hierbij weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen vrij kunnen komen. Bovendien mag een zwangere vrouw deze gewoon gebruiken. Wel zo leuk om toch nog wat zelf in de babykamer te doen!

3.    Rustgevende kleuren

Hoewel je natuurlijk maar al te graag de show steelt met de babykamer is deze natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om in te slapen. Daarom is het verstandig om vooral voor rustgevende kleuren te kiezen. Zo word je baby, naarmate hij of zij ouder wordt, niet afgeleid door felle kleuren en kunnen jullie allemaal van een welverdiende nachtrust genieten. Ga vooral voor rustige en neutrale tinten.


Vind je het allemaal net iets te steriel worden? Breng dan wat kleur aan door één accentmuur te maken of pasteltinten te gebruiken. Ook decoratiestukken kunnen hier aan bijdragen. Wist je dat baby’s het rond de leeftijd van 4 maanden ook leuk gaan vinden om naar schilderijen of lichtslingers te kijken? Een leuke manier om de babykamer op te vrolijken en jouw mini iets moois te geven om naar te kijken!

4.    Less is more

In de babykamer geldt: less is more. Je wil natuurlijk dat dit een rustgevende ruimte voor jouw baby wordt. Gebruik dan ook geen overdaad aan accessoires en felle kleuren, maar houd het geheel zo rustig mogelijk. Dat is niet alleen goed voor de nachtrust van je kleintje, maar ook voor die van jou. Zodra je baby ouder wordt, kunnen er altijd nog extra’s toegevoegd worden!   

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment