3 onmisbare dingen voor op de babykamer

by kamerinspiratie
3 onmisbare dingen voor op de babykamer

Ben je in verwachting of ben je pas trotse vader of moeder geworden? Dan is de kans groot dat je de babykamer al helemaal hebt ingericht in het geval je al ouders bent en druk bezig bent met de voorbereidingen op het moment dat je nog zwanger bent. Omdat de meeste vrouwen richting het einde van hun zwangerschap toch voorzichtig last krijgen van nesteldrang, is het ons advies om uiterlijk in de 32e week van de zwangerschap te zorgen dat alles klaar is. Natuurlijk kun je prima nog even wachten met wat aankleding, zolang het bedje en de commode maar wel volledig klaar zijn voor gebruik. Omdat veel ouders die voor het eerst een kleintje krijgen, het vaak toch lastig vinden om precies te bepalen wat ze allemaal nodig hebben, vertellen wij je welke 3 dingen onmisbaar zijn voor iedere babykamer.

Voldoende opbergruimte

Iedere moeder zal het beamen, maar opbergruimte is misschien wel het belangrijkste wat je nog hebt. Je zult namelijk al snel merken dat je ontzettend veel spullen hebt die je een plekje moet zien te geven. Van leuke nieuwe wollen babykleding tot aan de luiers en het speelgoed. Het is daarom belangrijk hier bij het aanschaffen van de babykamer rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar een kledingkast met verschillende planken, zodat je genoeg plek hebt om je spulletjes op te kunnen bergen. Wat ook handig is, is een bedje waar voldoende ruimte onder is, zodat je eventueel nog wat curverboxen kunt opbergen. Kortom, belangrijk dus!

Comfortabel en veilig bedje

Je kleintje slaapt in de eerste maanden zo ongeveer 16 tot 20 uur per dag. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is dat je kindje niet alleen veilig, maar ook comfortabel slaapt. Want laten we eerlijk zijn, dat doen we zelf toch ook? Zorg er daarom voor dat je een kwalitatief hoogwaardig ledikantje aanschaft dat voldoet aan alle veiligheidsnormen. Kies ook voor een zacht en ademend matrasje dat optimale ondersteuning biedt aan met name de groeiende rug van je kleintje. Het creëren van een rustgevende slaap omgeving helpt je baby om beter te slapen en uitgerust wakker te worden, wat er uiteindelijk ook voor zorgt dat je als ouders volledig tot rust komt.

Functionele commode

Je kent ze wel, die prachtige babykamers die je tegenkomt op Instagram en Pinterest, maar eigenlijk alles behalve praktisch zijn. Je kunt er daarom dus beter voor kiezen dat je wat inlevert op hoe alles eruit ziet en meer kiest voor functioneel. Gelukkig zijn deze twee de laatste jaren heel goed met elkaar te combineren, maar is het wel zaak dat je dit ook echt doet. We zien namelijk regelmatig dat veel jonge ouders eerst kijken naar hoe iets eruit ziet en daarna pas nadenken over het functionele gedeelte. Dit geldt bij de aanschaf van een commode dus ook. Een commode is niet alleen bedoeld om je baby te verschonen, maar biedt ook extra opbergruimte voor kleding, luiers en andere benodigdheden. Kies voor een commode met voldoende lades of planken, zodat je alle spullen georganiseerd kunt opbergen.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment