3 tips voor het personaliseren van de babykamer

by kamerinspiratie
3 tips voor het personaliseren van de babykamer

Het inrichten van de babykamer is misschien wel iets waar je al maanden naar uitkijkt. Eindelijk een mooi plekje creëren voor het kindje wat jullie mogen verwachten. Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen of hoe je deze ruimte echt gezellig maakt? Dan sta je hier zeker niet alleen in. Je wil iets persoonlijks creëren. Volledig afgestemd op jullie eigen stijl en smaak. Maar hoe zorg je ervoor dat de babykamer minder gewoontjes wordt en past bij jullie gezin? Hier vind je drie tips voor het personaliseren van de babykamer.

1.      Kies voor gepersonaliseerde items

Kies voor gepersonaliseerde items om de ruimte direct een persoonlijke uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een knuffel met naam. Deze mag echt een prominente plek in de babykamer krijgen. Mooi om zo jullie kleintje te verwelkomen in zijn of haar eigen kamer.

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker houten terug in de babykamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten ladder waar je belangrijke kledingstukken aan kunt hangen? Misschien wel het eerste kledingsetje, een jas of badjas met naam. Dat vormt direct de eyecatcher van de ruimte en is ook nog eens heel handig in gebruik. Hang bijvoorbeeld elke avond alvast een kledingsetje voor de volgende dag klaar. Zo bespaar je enorm veel tijd en het oogt ook nog eens heel leuk.

2.      Muurdecoratie

Staan de meubeltjes al klaar en heb je toch het gevoel dat je sfeer mist? Dan is het goed om eens naar de muren te kijken. Kale muren doen weinig voor een ruimte. Daarom is het belangrijk dat er ook over muurdecoratie wordt nagedacht. Ook dit kun je personaliseren. Zo zijn geboorteposters een enorme hit. Hierbij moet je wel wachten tot je kleintje geboren is. Op een geboorteposter worden de belangrijkste gegevens vermeldt. Daarnaast wordt de baby weergegeven zoals hij geboren is. De precieze grootte, om niet te vergeten hoe klein hij of zij was.

Het is ook leuk om iets met het geboortekaartje te doen. Je hebt hier niet voor niets zoveel aandacht aan geschonken. Druk deze bijvoorbeeld groter af en lijst hem in of laat een muurtekening van het geboortekaartje maken.

3.      Gebruik van erfstukken in de babykamer

Een babykamer wordt een stuk persoonlijker als je er dingen van jezelf in verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van erfstukken of items waar jij als jong kind nog gebruik van hebt gemaakt? Misschien hebben je ouders nog wel jouw oude wieg bewaard of een knuffeltje van vroeger. Dit zijn allemaal dingen die je ook weer bij je eigen kind kunt gebruiken. Hoe mooi is het om deze door te geven of de items op te knappen en een prominent plekje in de ruimte te geven. Op die manier wordt de kamer in één klap een stuk persoonlijker.

Denk er ook aan om enkele items van jouw kindje straks te bewaren. Natuurlijk moet je er nu nog niet aan denken dat hij ooit elders gaat wonen en zelf een gezinnetje start, maar hoe mooi is het als je zulke dingen dan op jouw beurt ook weer door mag geven?

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment