Hoe laat je je meisje voldoende uren slapen?

by kamerinspiratie
Hoe laat je je meisje voldoende uren slapen?

Het is natuurlijk allemaal wel leuk, zo’n kleintje. Ze moet alleen natuurlijk wel ook voldoende slapen. Het is dan ook slim om te zorgen dat alle voorwaarden goed zijn om voldoende slaap te kunnen krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld door de volgende tips ter harte te nemen. Bedenk je ook hoe belangrijk goede slaap voor je dochter is. Dat maakt het alleen maar nog interessanter om te zorgen dat alles goed in orde is. Lees daarom snel wat je kunt doen.

Zorg voor balans tussen rust en geluid

Vaak wordt gedacht dat slapen het beste gaat in volledige stilte. Dit komt natuurlijk voort uit het feit dat je zelf het liefst in volledige stilte slaapt. Wanneer je dochter eenmaal een peuter is, zal dat ook zeker het geval zijn. Wanneer meisjes nog baby’s zijn, is dat echter nog een ander geval. Dan zijn ze namelijk nog gewend aan het geluid van mama zoals ze dat in de baarmoeder meemaakten. Daarom is het zaak om in de slaapkamer voor rustgevend geluid te zorgen.

Maak het volledig donker

Waar juist wel een grote overeenkomst tussen volwassen vrouwen en babymeisjes te vinden is, is in het feit dat het lekker donker moet zijn in de kamer. Ook dit komt juist voort uit het feit dat ze dit gewend zijn. Toen ze nog bij mama in de buik zaten was het er immers ook altijd donker. In dat opzicht doe je er dus goed aan om de babykamer zoveel als mogelijk te verduisteren. Er zijn allerlei goede manieren om dit voor elkaar te krijgen als ouder.

Neem alle afleidingen weg

Vooral in de jongste maanden van je kind is het belangrijk om een slaapkamer ook echt een plek om te slapen te maken. Dat betekent dus dat je er goed aan doet om zoveel als mogelijk de afleidingen die er liggen weg te nemen. Zorg dat je meisje nergens door geprikkeld kan worden zodat ze lekker rustig in slaap kan vallen. Bedenk je dat rust vooral een kwestie van het creëren van een rustige omgeving inhoudt. Dat kan je op deze manier goed voor elkaar krijgen.

Let op je kleurgebruik

Bij het inrichten van een meisjeskamer kan je als aankomend ouder nog weleens doorslaan. Dan wil je er een kamer voor de prinses die ze voor jou is van maken. Het is echter uiteindelijk wel gewoon de plek waar ze moet kunnen slapen. In dat opzicht is het dus vooral ook zaak om niet te ver door te slaan met de kleuren en de accessoires. Zorg voor rustgevende kleuren die wel echt bij een meisje passen. Op die manier kan je zeker zijn van goede slaap.

Neem de tijd om de slaap te vatten

In slaap vallen is nu eenmaal niet gemakkelijk. Als dat voor jou als ouder al heel lastig is, waarom zou je dan verwachten dat het voor je dochtertje allemaal een stuk gemakkelijker zou zijn? Daarom is het goed om al op tijd te beginnen met het vatten van de slaap. Bijvoorbeeld door lekker rustig en ontspannend de dag af te sluiten. Voordat ze daadwerkelijk naar haar bedje gaat, heb je dan al gezorgd dat ze zich wat meer slaperig voelt. Dat komt het daadwerkelijke slapen dan ook sterk ten goede voor haar.

Duidelijke scheiding tussen dag en nacht

Een probleem kan het zijn wanneer je dochter direct al de dag en de nacht door elkaar haalt en overdag lekker slaapt. Dat betekent dat ze hele nachten wakker is. Daarom is het als ouder wel belangrijk om te zorgen dat ze dit ritme zo snel als mogelijk doorkrijgt. Daarom maak je het bijvoorbeeld altijd lekker licht in huis overdag. Dat is voor je eigen gemoedstoestand trouwens ook een flink stuk beter. Je zal al snel merken dat het steeds beter gaat en het ritme meer en meer normale vormen zal aannemen bij haar.

Doorslapen wordt steeds gebruikelijker

Bereid je er ook gewoon op voor dat je dochter in de eerste maanden niet goed zal doorslapen. Dit zal echter meer en meer gebruikelijk gaan worden. Dat begint al na twee tot drie maanden. Rond een halfjaar zie je haar de volgende sprong maken. Na een jaar tot anderhalf jaar zal je merken dat het slaapritme gewoon een normaal patroon heeft gekregen. Je kunt er dan dus van uitgaan dat je de juiste routine te pakken hebt. Natuurlijk zal dit met pieken en dalen gaan, maar uiteindelijk zal je dochter gewoon goed door kunnen slapen.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment