Met deze vier tips decoreer jij de babykamer!

by kamerinspiratie
Met deze vier tips decoreer jij de babykamer!

Het decoreren van een babykamer is een leuke taak voor elke ouder. Je wil een kamer creëren waar je baby kan groeien, spelen en rusten. Het is een zeer leuke taak, maar kan soms ook wel ingewikkeld zijn. Tegenwoordig kun je zoveel verschillende kanten op met het decoreren van een babykamer, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Om ervoor te zorgen dat het decoreren geen moetens wordt, zijn hier vijf tips om je te helpen bij het decoreren van de babykamer.

1. Kies een thema

Zie je overal waar je komt leuke spulletjes? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om te kiezen wat je mee neemt naar huis en wat niet. Kies daarom voordat je op zoek gaat naar decoratie voor een thema. Zo kun je jezelf de opdracht geven dat je alleen maar spullen mee naar huis neemt die ook echt passen bij deze thema. Zo zorg je ervoor dat je een doel hebt tijdens het shoppen.

2. Kleurenschema

Naast dat je voor een thema gaat, is het ook belangrijk dat je een kleurenschema kiest die past bij het thema. Het is belangrijk dat je in het begin kiest voor een rustgevend en ontspannend kleurenschema. Dat houdt dus in dat je felle kleuren moet vermijden en voor zachtere tinten moet kiezen. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren of donkere kleuren. Je kunt ook overwegen om een accentmuur te schilderen in een contrasterende kleur om de kamer wat meer diepte te geven.

3. Meubels

Ga voor meubels die ook passen bij het thema en het kleurenschema. Een wieg, commode en kast zijn essentieel voor de babykamer. Je kunt niet zonder deze drie meubels. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een schommelstoel of een comfortabele fauteuil toe te voegen voor tijdens het voeden en wiegen van de baby. Heb je een meubel gevonden waar je verliefd op bent geworden, maar je vindt de kleur niks? Dan kun je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om het meubel te schilderen in een kleur die bij het kleurenschema past.

4. Accessoires

Om de kamer te decoreren is het ook zeker van belang dat je er accessoires neerzet. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, beddengoed, kussens, vloerkleden en wanddecoratie. Deze kun je allemaal matchen met de rest van het thema. Een leuke wanddecoratie kan bijvoorbeeld verschillende kaartjes zijn van Blijkaartje. Zo kun je verschillende kaartjes kiezen die bij het thema passen en deze inlijsten en aan de muur hangen of een slinger van maken en deze ophangen.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment