De leukste kraamcadeaus op een rijtje

by kamerinspiratie
leukste kraamcadeaus

Ben je momenteel (hoog)zwanger en word je nu al gek van mensen die willen weten wat je wilt hebben bij de geboorte? Dan is het verstandig om alvast een lijstje op te stellen. Zo hoef je je hier na de geboorte niet meer druk om te maken en weet je zeker dat de cadeaus die je ontvangt ook werkelijk in de smaak zullen vallen.

Maar welke cadeaus zijn nu echt fijn om te vragen? Wij hebben de leukste kraamcadeaus voor je op een rijtje gezet.

Baby’s eerste jaar invulboek

Het lijkt misschien een cliché, maar het eerste jaar gaat echt ontzettend snel. Voor je het weet is jouw hulpeloze baby uitgegroeid tot een echte dreumes. Het zal je bij een eerste kindje misschien verbazen hoe druk je bent en hoe snel het jaar uiteindelijk voorbij zal gaan. Bij een tweede of misschien wel derde of vierde kindje weet je eigenlijk niet beter meer. Bovendien lijkt de tijd wellicht wel nóg sneller voorbij te gaan, omdat je ook veel drukker bent met de zorg voor de andere kindjes. Juist daarom is het leuk om af en toe de tijd te nemen en de belangrijkste mijlpalen in te vullen.

Met een baby eerste jaar invulboek leg je alle belangrijke gebeurtenissen vast. Dit is niet alleen leuk om zelf nog een keertje terug te bladeren, maar ook nog eens een fijn herinneringsboek voor je kindje zelf als deze groter is. Leuk om te geven en te krijgen.

baby-eerste-jaar-invulboek-

Gepersonaliseerd kraamcadeau

Juist de cadeaus die niemand anders geeft zijn zo bijzonder. Bovendien zijn deze ook nog eens heel leuk om te bewaren. Het is weer een keer wat anders dan een setje waar jouw kindje binnen een maand is uitgegroeid. Vraag bijvoorbeeld om een speelgoedkist in de stijl van het geboortekaartje, een loopfiets met naam of laat het geboortekaartje op een leuke manier inlijsten. Dit is ontzettend leuk om te krijgen en zal zeker een mooi plaatsje in de babykamer bemachtigen.

Newborn shoot

Willen de toekomstige opa’s en oma’s graag een wat groter cadeau geven. Vraag ze dan of ze wellicht samen een groter cadeau kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handige buggy, een grote voorraad luiers voor het eerste half jaar of een blijvende herinnering zoals een newborn shoot.

Een newborn shoot is een echte aanrader. Je zal waarschijnlijk na enkele maanden al niet meer weten hoe klein je kindje écht is geweest. Het is fantastisch om dan over mooie foto’s te beschikken die deze periode eer aan doen. Laat deze vervolgens bundelen tot een collage en geef deze een mooi plekje in de woonkamer.

Boekjes

Baby- en peuterboeken zijn altijd leuk om te krijgen en te geven. Voorlezen is een goede manier om de taalontwikkeling van je kindje te stimuleren. Daarnaast zorgt het voor een fijn momentje tussen jullie twee. Een momentje waarin extra veel rust wordt gecreëerd. Iets wat voornamelijk fijn is voor het slapengaan.

Denk niet dat voorlezen enkel voor de wat oudere kindjes geschikt is. Experts raden zelfs aan om al vanaf de leeftijd van 3 maanden te beginnen met voorlezen. Natuurlijk zal je kindje op dat moment nog niets begrijpen van de woorden, maar in zijn hoofdje gebeurt er dan al enorm veel. Wijs de plaatjes aan, leg de woorden uit en maak grappige geluidjes om zijn of haar aandacht te trekken. Je zal al snel merken dat het voorlezen onderdeel wordt van de routine.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment