Denk hier aan als de kantoren straks weer open mogen!

by kamerinspiratie
Denk hier aan als de kantoren straks weer open mogen!

We hebben het afgelopen jaar enorm veel thuis moeten werken. Met het groeiende aantal gevaccineerde mensen in Nederland komt ook het op kantoor werken weer steeds dichterbij. Dit zal de eerstkomende tijd echter nog niet zo zijn als dat dit vroeger was. Het kantoor kan waarschijnlijk binnenkort weer geopend worden onder strikte voorwaarden. In deze blog geven we je enkele tips rondom het heropenen van het kantoor!

Breng de kantoormeubelen in kaart

Een groot deel van je medewerkers heeft het afgelopen jaar waarschijnlijk thuis gewerkt. Om het thuiswerken te faciliteren hebben veel bedrijven kantoormeubelen van het bedrijf verplaatst naar de thuiswerkplek. Het is als onderneming aan te raden om goed in kaart te brengen waar al jouw kantoormeubelen momenteel zijn. Als je weet waar al je spullen zijn, dan kun je deze ook gemakkelijk weer terug krijgen op je kantoor. 

Anderhalve meter

De indeling van het kantoor dient opnieuw bekeken te worden. Het kantoor moet op een manier worden ingedeeld zodat de anderhalve meter altijd bewaard kan blijven worden. Dit betekent het verruimen van looppaden, het op afstand plaatsen van bureaus en het bedenken van regels rondom de lunch! Het is belangrijk om voorafgaand aan de heropening van het kantoor deze maatregelen duidelijk met de medewerkers te communiceren. Op die manier is iedereen hiervan op de hoogte als het kantoor weer wordt binnengetreden.

Wegwerpproducten

Een manier om je werknemers op een veilige manier te laten werken is door het kantoor te voorzien van wegwerpproducten. Door gebruik van wegwerpproducten weet je zeker dat ieder product maar één keer wordt aangeraakt. Als je bijvoorbeeld wegwerp borden in de keuken van het kantoor plaatst, zal iedere medewerker één wegwerpbord voor de lunch gebruiken. Na de lunch wordt dit bord weer weggegooid. Zo voorkom je het risico van overdracht op het bord, of bijvoorbeeld op de vaatwasser!

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment