Babykamer inrichten: waar moet je op letten?

by kamerinspiratie
Baby kamer

Het inrichten van de babykamer is misschien wel het mooiste project waar je aan kunt werken tijdens de zwangerschap. Alleen al het idee dat het kleine wondertje in je buik hier straks komt te liggen bezorgt de meeste aanstaande moeders vlinders. Met uiterste zorg kies je de mooiste producten bij elkaar. Alles voor dat kleine mensje waar jullie nu al zoveel van houden. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je kind. Vergeet echter niet dat de babykamer naast sfeervol ook nog eens zeer praktisch moet zijn.

De babykamer inrichten doe je met je hart. Wanneer het gevoel juist is, kan het eigenlijk nooit misgaan. Toch is het wel fijn om met bepaalde richtlijnen rekening te houden. Een houvast te hebben. Zodat je weet hoe je de ruimte het beste kunt indelen. Want waar let je op? En waar begin je? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Begin met de juiste basis

Hoewel het heel verleidelijk is om direct schattige babymeubeltjes en decoraties te kopen is het eerst belangrijk dat de basis goed is. Denk hierbij aan de vloer, de wanden en de gordijnen. Als de basis klopt is het heel gemakkelijk om hier op voort te borduren.

Vooral het kiezen van de juiste vloer lijkt in de praktijk nog wel eens moeilijkheden te geven. Daarom zoomen we hier graag nog even op in. Hoewel in principe iedere vloer mogelijk is in de babykamer zijn sommige vloeren net wat minder geschikt dan anderen. Zo is vloerbedekking wellicht heel zacht voor de voeten en oogt het comfortabel, maar is het weer veel lastiger om schoon te houden. Zodra je kind ouder wordt en in de kamer beweegt is de kans groot dat er vlekken ontstaan die je er niet gemakkelijk meer uit zal krijgen. Kies daarom bij voorkeur voor een vloer die makkelijk te onderhouden is. Met laminaat van kwantum beschik je over verschillende kleurkeuzes om de vloer naar wens aan te passen. Bovendien is deze vloer eenvoudig te onderhouden om de hygiëne in de kinderkamer te waarborgen.

Maak een moodboard

Zodra de basis in orde is kan je beginnen met het allerleukste klusje: het inrichten en decoreren van de babykamer. Nadat je voldoende inspiratie hebt opgedaan kun je aan de slag gaan met het samenstellen van een moodboard. Dit kan heel ouderwets met een aantal tijdschriften, een plakstift en papier, maar je kunt het ook simpeler aanpakken door Pinterest te downloaden en de leukste ideeën te bundelen in een digitale moodboard.

Verzamel allerlei afbeeldingen die de juiste sfeer laten zien en jouw verhaal in de babykamer vertellen. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste afbeeldingen is het ook belangrijk om stil te staan bij het kleurenpalet. Dit is mooi om als houvast te gebruiken tijdens het shoppen voor meubels en decoraties.

Persoonlijke elementen

Welke meubels en accessoires je aanschaft is heel persoonlijk. Wanneer je dit met liefde uitkiest, kan je eigenlijk nooit fouten maken. Hou er echter wel rekening mee dat de babykamer er niet uit hoeft te zien alsof deze uit een showroom komt wandelen. Laat juist zien dat er geleefd wordt in de kamer, dat deze daadwerkelijk bij jullie interieur past. Wat echt niet mag ontbreken zijn enkele persoonlijke elementen die jullie verhaal vertellen. Denk bijvoorbeeld aan een lijstje met daarin de eerste echo, zwangerschapstest en straks het eerste pakje. Of een oude kast die je ooit als erfstuk van een grootmoeder had gehad. Ook oude knuffels die je zelf als klein meisje had kunnen hier geplaatst worden. Heel dierbaar om ze hier neer te kunnen zetten en zo de babykamer een stuk persoonlijker te maken.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment