Ideeën voor een nieuwe babykamer

by kamerinspiratie
Ideeën voor een nieuwe babykamer

Gedurende je zwangerschap zul je samen met je partner willen overleggen hoe je de kamer voor je kind in wilt richten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een complete inrichting aan te schaffen bij een online woonboulevard of meubelwinkel. Je kunt bij dat soort speciaalzaken de bestelde meubels laten bezorgen en vaak ook laten monteren zodat je zonder al te veel inspanning over een leuk ingerichte kamer beschikt. Veel van deze online shops en de artikelen die zij verkopen worden door toekomstige ouders besproken op deze review website. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om de kamer een heel persoonlijk tintje te geven, het gaat tenslotte om je nieuw geboren kindje.

Zo zijn er naast de bovengenoemde meubelzaken ook tal van andere online winkels die babyspullen verkopen die je kunt gebruiken om een unieke sfeer te creëren in jouw nieuwe babykamer.  We zetten graag een aantal leuke tips op een rijtje zodat je jezelf naar hartenlust kunt uitleven om een heerlijk oase van rust te scheppen voor je kleine baby.

Nieuw of tweedehands meubels?

Zoals reeds kort beschreven kun je een compleet nieuwe inrichting aanschaffen maar daar hangt ook een prijskaartje aan vast. Als dat een probleem is omdat je budget niet toereikend is dan kun je kiezen voor tweedehands meubeltjes die je eventueel zelf kunt opknappen of schilderen. Met een pot verf en een kwast kom je al een heel eind op weg en je maakt op die manier echt iets unieks. Als je besluit een bepaald thema voor de kamer te kiezen dan kun je daar natuurlijk de gekozen kleur op afstemmen.

Kleuren en thema’s

Wat kleuren betreft gaat het allang niet meer om het traditionele roze voor meisjes of blauw voor jongens. Misschien ben je in verwachting van een jongen én een meisje of wil je de kinderkamer direct inrichten voor toekomstige kinderen. Dan is het verstandig een neutralere kleur dan roze of blauw te gebruiken. Gelukkig kun je tegenwoordig alle kanten op en zijn er leuke thema’s voor de kamer te bedenken. De enige beperking bij het kiezen is je eigen fantasie. Ben je bijvoorbeeld zelf een natuur- of strandliefhebber dan heb je genoeg inspiratie om met de juiste kleuren de perfecte sfeer te scheppen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bekend tekenfilmfiguur als basis te gebruiken.

Decoraties en speelgoed

Natuurlijk kun je decoraties en speelgoed, net zoals de meubels, nieuw kopen of zelf maken. Kies in ieder geval voor vrolijke accenten die passen bij het thema dat je gekozen hebt. Fleurige muurdecoraties, een mobiel boven het ledikant en knuffels verspreid door de kamer maken van elke babykamer een waar paradijs. En als je tijd genoeg hebt kun je ze heel creatief zelf maken.

Zoals je ziet is er genoeg inspiratie op te doen om een kamer leuk in te richten als babykamer. Met de juiste meubels, babyspullen en een beetje creativiteit maak je de mooiste oase van rust. Op die manier weet je zeker dat jouw baby heerlijk en veilig van zijn eerste tijd ter wereld zal genieten.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment