Tips voor het uitkiezen van een nieuw bed voor je kind

by kamerinspiratie
Tips voor het uitkiezen van een nieuw bed voor je kind

Slaap is erg belangrijk en al helemaal voor kinderen. Daarom is een goed bed noodzakelijk. Op een bepaald moment is je kind uit het babybedje gegroeid en is het tijd voor een nieuw bed. Je wilt graag een nieuw bed aanschaffen waar je kind weer een tijdje mee vooruit kan. Maar waar let je precies op bij het uitzoeken van een nieuw kinderbed en waar kun je terecht voor dit nieuwe kinderbed? Op Luminablog.nl vind je bijvoorbeeld diverse aanbieders van meubels, waaronder kinderbedden. Bovendien geven wij jou in deze blog een aantal tips voor het kiezen van een nieuw bed voor je kind. 

De bodem van het kinderbed en het matras

Aangezien een kind nog niet zoveel weegt als een volwassene, fungeert een lattenbodem prima als bodem voor een kinderbed. Bovendien ventileert een lattenbodem en is het stevig. Het is daarnaast ook belangrijk dat je een goed matras uitzoekt voor het kinderbed. Vaak wordt voor kinderen een matras van polyether aangeraden. Dit matras heeft een goede kwaliteit en is perfect voor kinderbedden. Vergeet ook niet om (vooral voor kinderen van onder de 12 jaar) een matras met een goede ventilerende en afneembare en uitwasbare tijk aan te schaffen, aangezien kleinere kinderen wel eens ongelukjes hebben. Je kunt de tijk ook wassen om luizen of bedwantsen te doden. Zorg ervoor dat je de tijk dan op minimaal 60 graden wast. 

Diverse soorten kinderbedden

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kinderkamer. Je wilt misschien ook nog wat ruimte overhouden zodat je kind lekker kan spelen of in de toekomst huiswerk kan maken. Voor kinderkamers met een kleiner oppervlakte is een hoogslaper een goede oplossing. Er zijn veel verschillende hoogslapers te krijgen, zoals hoogslapers met een laddertje, een trap of een glijbaantje. Daarnaast is er onder het bed ruimte voor kastjes, speelgoed, een bureau of een gezellige zitplek. Tevens bestaan er ook halfhoogslapers voor de jongere kinderen. Deze optie geeft wat meer ruimte en is iets veiliger en knusser dan hoogslapers. Bovendien kunnen mama en papa er ook makkelijker bij komen zitten om een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan. 

Als de kinderkamer wat groter is, is er vaak genoeg plek voor een traditioneel laag kinderbed. Deze bedden hoeven helemaal niet saai te zijn, want tegenwoordig zijn er genoeg creatieve en leuke lage kinderbedden te koop. Zo vind je op de webshop van Meubis zelfs een aparte categorie genaamd “Funbedden”. Deze categorie staat vol met lage kinderbedden in de vorm van auto’s, brandweerwagens en huisjes. 

Over Meubis

Meubis is een dynamisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in interieur en meubels. Het hoofddoel van het bedrijf is om de alledaagse leefwereld van hun klanten zo goed mogelijk te maken met behulp van hun aanbod aan meubels en woonaccessoires. Het bedrijf biedt meubels en woonaccessoires voor elke kamer in een woning aan. Zo hebben ze bijvoorbeeld producten voor de woonkamer, de keuken, een nieuwe babykamer en een inkomsthal. 

De conclusie 

Het is belangrijk dat je bij het uitkiezen van een nieuw kinderbed een goede lattenbodem en een goed polyether matras met een uitwasbare tijk uitzoekt. Houdt daarnaast ook rekening met de grootte van de kinderkamer. Dit helpt je namelijk bij het uitzoeken van het type bed. Hoogslapers zijn ideaal voor kleinere kinderkamers en een laag kinderbed past perfect in grotere kinderkamers. 

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment