Luiertas inpakken: hier moet je aan denken!

by kamerinspiratie
Baby spullen

Ben je zwanger van je eerste kindje? Of ben je een kersverse moeder? En kijk je altijd vragend naar de gigantische tassen die andere ouders met zich mee zeulen? Want wat nemen ze toch allemaal mee in die luiertas? Het blijft ontzettend mysterieus. Toch is een luiertas onmisbaar voor iedere ouder. En hierbij maakt het niet uit of je baby net geboren is of dat je een peuter meeneemt die al een tijd zindelijk is. Met kinderen heb je altijd extra spullen nodig. Dat je veel nodig hebt is duidelijk, maar wat neem je dan allemaal precies mee? En waar moet een goede luiertas dan aan voldoen?

Hoe kies je een geschikte luiertas?

Een luiertas of verzorgingstas kan vrijwel iedere tas zijn. Veel mensen geloven dat je hier enkel speciale tassen voor kunt gebruiken, maar niets is minder waar. Je kunt hier iedere tas voor gebruiken die over de juiste grootte beschikt. Natuurlijk beschikken echte verzorgingstassen vaak wel over handige extra’s waar een gewone tas niet over beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een fijne indeling, extra vakje voor luiers, enzovoorts. Maar je kan ook heel goed een mooie shabbies tas gebruiken. Dit is helemaal aan jou. 

Extra tip: het is ontzettend handig als je de luiertas aan de kinderwagen kunt bevestigen. Ideaal als jij even je handen vol hebt. Kies daarom voor een verzorgingstas of gewone tas met een lange schouderband. Ook een rugzak kan fijn zijn, zeker als je de baby in een draagzak draagt. Kies je toch liever voor een tas met een kort hengsel? Dan zijn er ook verschillende tassenklemmen verkrijgbaar voor de kinderwagen. Hier kan je je tas dan eenvoudig aan hangen, zodat je alsnog de handen vrij hebt. Wel zo handig.

Wat mag je zeker niet vergeten?

Een troost: bijna iedere ouder vergeet wel eens iets cruciaals mee te nemen in de verzorgingstas. En kinderen lijken dit altijd te voelen. Hoef je vrijwel nooit buitenshuis een luier te verschonen, vult hij opeens zijn broek zodra jullie in de auto zitten. Oeps! Daarom volgt hier een lijstje met benodigdheden die zeker niet vergeten mogen worden:

  • Luiers en/of een schone onderbroek: uiteraard mogen luiers in de verzorgingstas niet vergeten. Heb je meerdere kinderen? Vergeet dan ook niet verschillende maatjes mee te nemen. Bedenk goed hoe lang je weg bent en hoe vaak je je kind gewoonlijk verschoont. Vergeet ook geen verschoonmatje of hydrofiele doek mee te nemen om op te verschonen! Neem ongeveer 1 a 2 meer luiers mee dan je denkt, zo zit je altijd goed. Voor oudere (zindelijke) kinderen is het belangrijk om altijd een extra onderbroek en broek in de tas te hebben. Handig voor ongelukjes.
  • Billendoekjes: nog zo’n product waar je eigenlijk niet zonder kan. Billendoekjes kunnen werkelijk overal voor gebruikt worden. Zowel voor vieze billen als vieze handjes en zelfs voor de eigen uitgelopen make-up!
  • Nieuw setje kleding: neem ook altijd een extra setje kleding mee. Mocht je kind door zijn luier heen lekken of alles onderspuugt, is het wel zo fijn om hem of haar snel om te kleden.
  • Extra speen: is je kind verknocht aan zijn speen? Neem dan ook altijd een extra mee. Kinderen kunnen ze soms op de onmogelijkste momenten kwijtraken en dan is het wel zo prettig om over een reserve speen te beschikken.
  • Fles met afgekolfde melk of melkpoeder: gaat je kind met iemand anders op pad of zie je geen mogelijkheid om live te kunnen voeden? Dan is het slim om een flesje met afgekolfde melk mee te geven. Zelfs voor kleine stukjes. Je weet nooit of je kind honger krijgt. Geef je flesvoeding? Investeer dan in een poedertoren, zodat je van tevoren de juiste hoeveelheid melkpoeder kunt afmeten. Dat scheelt weer gesjouw met een zwaar blik.
0 comment

Ook interessant

Leave a Comment