3 tips om je baby beter te laten slapen

by kamerinspiratie
baby beter te laten slapen

Doorslapen. Het is een topic waar de meningen enorm over verdeeld zijn. Waar sommige ouders het geluk hebben dat hun kinderen bijna direct sliepen, zijn anderen jaren bezig om dit voor elkaar te krijgen. En dat heeft niet alleen effect op het kind zelf, maar ook op het gehele gezin. Voldoende nachtrust is gewoon van essentieel belang om voldoende te functioneren. Toch is het in slaap brengen (en houden) van een baby vaak lastig. Meerdere voedingen, continu op en neer lopen om de speen te geven, wiegen, op de tenen lopen in de hoop dat het kind blijft slapen. Allemaal dingen die voor iedere ouder bekend in de oren klinkt. Ben jij echt toe aan een betere nachtrust en heb je voor je gevoel alles al geprobeerd? Dan geven wij 3 tips die je hopelijk beter op weg kunnen helpen.

1.    Pas de slaapkamer aan

Allereerst is het belangrijk dat je kind volledig tot rust kan komen in zijn of haar slaapkamer. Daarom is het belangrijk dat deze over een rustgevende uitstraling beschikt. Kies voor rustgevende kleuren, gebruik niet teveel accessoires en investeer in goede raamdecoratie van https://www.ilumio.nl/. Wanneer de slaapkamer geoptimaliseerd is op de wensen van het kind, kan dit de nachtrust enorm verbeteren.

Daarnaast zijn er ook onderzoeken gedaan naar de plaatsing van het ledikant of de wieg. Zo bleek in veel gevallen dat het bij moeilijke slapers hielp om het bedje op een andere plek te zetten.

Ga je op zoek naar de juiste raamdecoratie in de kinderkamer? Hou er dan rekening mee dat deze voldoende verduisterend werkt. Anders loop je het risico dat het kind overdag niet wilt slapen of gedurende de zomermaanden pas heel laat slaapt en ’s ochtends weer vroeg wakker is.

2.    Herken de signalen van je kind

Het is altijd lastig om te ontdekken wanneer je kind precies aan een slaapje toe is. Zeker in het begin. Daarom is het belangrijk om al heel vroeg in het leven van je kind de vermoeidheidssignalen te ontdekken. Wanneer je deze negeert wordt het heel lastig om het kind nog op bed te leggen. Deze is simpelweg over zijn of haar slaap heen. Wrijft je baby in zijn ogen? Wordt hij jengelig? Trekt hij aan zijn oren of krijgt hij rode wangetjes? Dan is de kans groot dat hij vermoeid is. Wanneer je snel handelt is de kans groot dat je je kind zonder problemen op bed kunt leggen.

Probeer je kind altijd wakker, maar moe, in bed te leggen. Zo leert je kind zelf in slaap te vallen en zal het op de lange termijn steeds makkelijker worden om hem of haar in slaap te brengen.

3.    Regelmaat en structuur

Het is heel belangrijk om je kind structuur te geven. Zorg ervoor dat het voor je kind duidelijk is wanneer het tijd is om te voeden, te spelen of te slapen. Met de juiste structuur blijft de dag voor je kind overzichtelijk en zal hij of zij in een goed humeur blijven. Zelf word je er ook niet vrolijk van als je wakker moet blijven terwijl je eigenlijk het liefst wilt slapen. Bied je kind daarom voldoende rustmomenten aan. Zo bespaar je jezelf een hoop gejengel en zorg je uiteindelijk ook voor betere nachten

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment