Hoe kies ik de juiste kinderkleding?

by kamerinspiratie
Hoe kies ik de juiste kinderkleding

Ben je misschien voor het eerst mama of papa en is het tijd om kleding aan te schaffen voor jouw ‘newborn’? Of is jouw kindje al gegroeid uit alle kleding en wordt het tijd om nieuwe te kopen? Je zult je dan vast afvragen waar en hoe te beginnen. Bij welke winkels kan ik een kijkje nemen? Welke merken zijn van topkwaliteit? Hoe kies ik kleding die prettig zal zitten en ook de juiste maat is?

Online kinderkleding kopen

Je hoeft het wiel zeker niet opnieuw uit te vinden. In deze moderne tijd biedt de technologie zoveel mogelijkheden, waaronder ook het online aanschaffen van kleding. Door na te gaan wat andere mama’s of papa’s vonden van hun online gekochte kinderkleding, bijvoorbeeld via Collected Reviews, ben je al een stuk geholpen bij het maken van jouw keuze. Er zijn tientallen, en misschien zelfs honderden online kledingwinkels die zich focussen op kinderkleding.  Dat brengt dus met zich mee dat je keuze hebt uit vele merken. Zoek dus jouw geprefereerde merken op, misschien Joe Denim of Cup uit de collectie van de Constyle kinderkleding, voordat je start met shoppen. 

Typen kinderkleding

Op basis van onderzoek van diverse historici blijkt dat pas in de tweede helft van de achttiende eeuw er een nieuwe kijk op kinderen ontstond. Hierbij ontwikkelde men dan ook speciale kleding voor kinderen, bijvoorbeeld de bekende matrozenpakjes, overgooiers en rompertjes. Net als kleding voor volwassenen, zijn er ook diverse typen kinderkleding. Naast de typische kinderkleding die een verkleinde versie is van volwassenen kleding en meestal gericht is op de mode, wordt er in de meeste gevallen bij kinderkleding een onderscheid gemaakt naar leeftijd en geslacht.

Zo heb je kleding speciaal voor de meisjes ontwikkeld, denk maar aan maillots of petticoats en stoere kleding voor de jongens, zoals ketelpakket. Tegenwoordig bestaan er ook de zogenaamde ‘unisex’ kleding, geschikt voor zowel jongens als meisjes.  Kinderkleding die onderverdeeld wordt naar leeftijd, zijn bijvoorbeeld kleding voor baby’s, kleuters, peuters en de iets oudere kinderen.

Ga voor kwaliteit en praktische kinderkleding!

Kleding is gebruik je dagelijks en zeker bij kinderen wordt hun kleding tot meerdere malen toe per dag verwisseld. Aangezien het kindje er de hele dag mee rond zal lopen, is het belangrijk dat de kleding niet alleen mooi, maar zeker ook prettig zit en van goede kwaliteit is.

Onderstaande tips kunnen je op weg helpen om de geschikte kleding te kiezen voor jouw kind:

1. Let op het materiaal waarvan de kleding gemaakt is. Is het gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels? Van linnen of katoen? Ga dus altijd na wat geschikt is voor de huid van jouw kind en als de kleding geen stoffen bevat waartegen jouw kind allergisch kan zijn.

2. Kies kleding die ook functioneel is, bijvoorbeeld waterdichte kleding voor de regentijd. Warme winterkleding of luchtige zomerkleding. Zo zal jouw kindje zich altijd prettig voelen.

3. De huid van kinderen is voornamelijk als ze pasgeboren zijn erg gevoelig en gemakkelijk te verwonden. Het is daarom van belang om kinderkleding te kiezen die gemaakt zijn van zachte, hygroscopische stoffen zonder knopen of ruwe naden. 

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment