Een bijzettafel in de babykamer

by kamerinspiratie
Een bijzettafel in de babykamer

Het inrichten van de babykamer zorgt voor veel voorpret. Je bent voortdurend op zoek naar leuke dingen voor de kamer en je krijgt er steeds meer plezier in. Wat wel belangrijk is om voor ogen te houden, is dat je ook naar de praktische kant van de kamer moet kijken. Wanneer je heel eerlijk bent, dan zal jij er meer gebruik van maken dan je kindje. Daarom is het slim om wel ook een aantal items te kiezen waarmee je het voor jezelf wat gemakkelijker en comfortabeler maakt. Denk bijvoorbeeld aan een goede stoel en een makkelijk bijzettafeltje dat goed in de kamer erbij past.

Wat is een bijzettafeltje?

Het is goed om eerst te bepalen wat je als een bijzettafel kan beschouwen. In de eerste plaats denk je dan misschien aan het bank tafeltje zoals je dat in de woonkamer hebt. Dit is ook geen gekke gedachte, want dit is misschien wel de oervorm van het bijzettafeltje. Er zijn echter ook heel veel andere vormen. Dat neemt niet weg dat de banktafel ook een goede optie kan zijn, mits de vorm en de kleuren goed passen bij de manier waarop je de babykamer hebt ingericht. Het is vooral ook zaak om naar het gebruik te kijken als je een goed model wilt gaan kiezen.

Gemakkelijk in gebruik

Als het gaat om een bijzettafel voor in de babykamer, dan is eigenlijk maar één kenmerk echt belangrijk en dat is natuurlijk dat het goed bruikbaar moet zijn. Je hebt het tafeltje vooral in de kamer gezet om wat spullen op te kunnen leggen wanneer je met je kindje bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een kopje thee of het neerleggen van je telefoon zodat jullie even lekker samen in de kamer kunnen zitten op een stoel. Het is dus vooral zaak dat het blad groot genoeg is. Je kunt dan kiezen uit een ronde vorm of een rechte vorm. Dit is aan smaak gebonden.

Laag of hoog?

Je kunt ook eens kijken wat het best bij je past. Wil je liever een wat lager tafeltje zodat je heel gemakkelijk alles kunt pakken wanneer je zit? Of wil je juist een hoger tafeltje zodat je minder diep hoeft te bukken wanneer je rechtop staat en iets nodig hebt. Je kunt eventueel ook vast verder denken aan toekomst gebruik wanneer je kindje wat groter wordt. Het is in ieder geval altijd interessant om de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen en op die manier dan een keuze te maken. Soms pakt deze dan anders uit dan je vooraf misschien had gedacht. Dat is altijd interessant.

Kopen bij een bijzettafelspecialist

In tegenstelling tot eigenlijk alle andere items die je voor je kinderkamer kiest, ga je voor een bijzettafel niet naar een specialist in babyspullen. In plaats daarvan kan je beter de collectie aan bijzettafels bekijken die je bij iemand die zich richt op deze tafels kan vinden. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je alle soorten tafels in dit segment te zien krijgt. Je kunt precies zien wat voor jouw kamer het best geschikt is. Je kijkt naar zaken zoals vorm, kleur en materiaal. De specialist kan je er bovendien bij helpen om de juiste keuze te maken. Dit weegt ook mee.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment