Richt je kinderkamer in met een minimaal budget

by kamerinspiratie
Richt je kinderkamer in met een minimaal budget

Het gaat je de komende jaren nog genoeg kosten om je kind op te voeden. Specialisten berekenen dat dit gemiddeld zo’n 100.000 euro kost tot hun achttiende verjaardag. Daarom kan je nu maar vast beter beginnen met sparen. Dat doe je bijvoorbeeld door maximaal te scoren met een minimaal budget. Een mogelijkheid die je hebt, is het slim inrichten van de babykamer. Aan de hand van een aantal slimme trucs voor het interieur is dan wel heel veel mogelijk te maken.

Het maximale uit je budget halen

Dat je met een minimaal budget gaat werken, betekent niet dat je dus ook alleen maar voor de goedkoopste optie gaat. Het is alleen zaak om slim te zijn en het maximale uit je budget te halen. Dat betekent dat je soms een andere keuze moet maken, om weer een ander element juist wel mogelijk te maken. Door slim te zijn in de keuzes die je maakt, kan je namelijk heel ver komen. Zonder dat het je overdreven veel hoeft te kosten. Dat werk als volgt.

Werk volgens een plan

Het begint allemaal met je boodschappenlijstje voor je kinderkamer. Wanneer je vooraf al een idee hebt van wat je wilt, dan is de kans ook een stuk groter dat je niet meer gaat uitgeven dan je wilt besteden. Dit is namelijk de fout die de meeste mensen maken. Veel aankomende ouders gaan op zoek naar leuke spulletjes voor de babykamer en kopen eigenlijk alles wat ze tegenkomen. Met een veel te dure kamer als gevolg. Dat hoeft dus helemaal niet nodig te zijn voor jou.

Kies je winkels goed uit

Een truc die eigenlijk altijd goed werkt, is vergelijken. Dat is dus ook het geval wanneer je spullen voor je babykamer gaat kopen. Het is altijd de moeite waard om te kijken hoe de prijzen verschillen tussen de aanbieders. Zijn er ergens nog aanbiedingen of acties? Heb je toevallig nog een kortingscode? Dit kan je allemaal gebruiken om te zorgen dat het allemaal niet duurder uitpakt dan nodig is. Wie dit niet doet, kan er zeker van zijn dat het allemaal een stuk duurder wordt.

Weeg de prijs af tegen het gebruik

Vooral waar het gaat om de spulletjes voor de babykamer moet je één ding goed begrijpen. De periode van gebruik is wel flink kort. Dit is eigenlijk de levensfase die het kortst duurt van alle fases die je zal doorlopen. In dat opzicht kan je je dus afvragen of het allemaal wel zo slim is om er zoveel voor uit te geven. Zolang het goede kwaliteit is hoeft het allemaal helemaal niet zo duur uit te pakken. Dit geld zet je beter anders in.

Gebruikmaken van de circulaire economie

Een goede manier om de kosten wat verder te verlagen is door gebruik te maken van de circulaire economie van tegenwoordig. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om een flink aantal items voor je babykamer gewoon tweedehands te krijgen. Soms zelfs nieuw en ongebruikt in de doos. Ook zijn er veel mogelijkheden waar het gaat om spullen delen. Op die manier kan je de kosten ook goed in de hand houden. Je betaalt dan voor het delen en niet voor het kopen van een volledig product. Dat kan veel geld schelen voor jou.

Denk vast aan de volgende fase

Het is ook slim om op sommige vlakken vast te denken aan de volgende fase van je kind. Zijn de kleuren en de decoraties wat langer te gebruiken dan alleen in de babytijd? Dan is dat wel zo gemakkelijk. Daarmee kan je dus zorgen dat je niet binnen korte tijd twee keer kosten hoef te maken voor het verven en behangen van de kinderkamer. Het zijn dit soort zaken waarop het meest te besparen is wanneer je het handig aanpakt. Alleen al daarom is het slim om de tijd te nemen en na te denken.

Houd het wel altijd leuk

Slim zijn in je uitgavepatroon is een goede zet. Dit geldt zeker wanneer je je het moet doen met een beperkt budget. Verlies je zelf hier alleen niet te veel in. De tijd die je hebt als jonge ouder met je baby is ook maar erg kort. Daarom moet je hier ook wel gewoon van genieten. Wanneer je een bepaalde keuze binnen je budget kan maken, laat het dan ook niet na. Zo kan je er straks ook geen spijt van krijgen. Dit is vooral ook belangrijk om mee te nemen als je begint.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment