Zo richt je een babykamer in

by kamerinspiratie
Zo richt je een babykamer in

Misschien wel het allerleukste deel van de voorpret die je als aanstaande ouder hebt, is het inrichten van de babykamer. Of je nu een jongen of een meisje mag verwelkomen, het uitkiezen van de kleuren en het interieur brengt je al helemaal in de stemming. Het is misschien wel de eerste keer. Daarom is het leuk om er ook eens wat tips over door te nemen. Het helpt je om alles op de juiste manier aan te pakken. Zo krijg je de perfecte kinderkamer.

Waar houd je allemaal rekening mee?

In de eerste plaats is het belangrijk om je doel niet voorbij te schieten. Jij wilt natuurlijk vooral het leukste van het leukste voor je kind. Tegelijkertijd is het wel belangrijk om ook praktisch te blijven denken. Zo is het belangrijk dat veiligheid ook gewoon op orde is. Daarnaast is hygiëne natuurlijk een belangrijke zaak. En probeer je ook eens in je pasgeboren kindje te verplaatsen. Hoe zal die op sommige zaken reageren? Het is zaak om hier allemaal rekening mee te houden.

Maak een logische indeling

Wanneer je de babykamer gaat inrichten, begin je met het maken van een plan. Daarmee kan je nadenken over de ideale indeling. Bedenk eerst welke elementen je allemaal gaat plaatsen. Een bedje is sowieso van belang. Zoals ook de luiertafel zeker een plek moet krijgen. Waarschijnlijk heb je ook een kast voor je babyspulletjes op het oog. Tot slot wil je waarschijnlijk ook wel een zitplekje voor jullie samen. Dit moet er dus allemaal in gepast kunnen worden. Let op de oppervlakte die je hebt hiervoor.

Een mooi maar bruikbaar bedje

In de eerste plaats ga je op zoek naar een mooi maar bruikbaar bedje. Dit komt centraal te staan in de kamer. Je zet het weliswaar waarschijnlijk tegen de muur, maar wel op zo’n manier dat iedereen eromheen kan staan. Hier heb je het bedje immers ook op uitgekozen. Let trouwens wel op dat het bedje niet direct naast de verwarming staat. Dit is natuurlijk helemaal niet goed voor je kindje. Verder kan je er eigenlijk alle kanten mee op wanneer je het in de kamer plaatst.

De gemakkelijkste plek vinden

Wanneer het gaat om de luiertafel, dan is het vooral zaak om de gemakkelijkste plek in de kamer te vinden. Heel het gebruik van deze tafel draait om gemak. Daarom is het dus ook slim om deze dus op de plek te zetten waar dit voor jou het gemakkelijkst is. Je moet zo min mogelijk handelingen hoeven te doen om alles te verzorgen. Daarom is het ook slim om wat ruimte te laten rondom de tafel. Daar kan je dan ook wat kwijt indien nodig.

De mooiste plek in de kamer

De mooiste plek in de babykamer is voor jullie samen gereserveerd. Daar zet je namelijk de stoel waar jullie samen lekker in gaan zitten. Dit kan bijvoorbeeld op de plek waar de lichtval het mooist is zijn. Het geeft je bij het inrichten al een goed gevoel. Wanneer je voelt dat dit de plek is waar jullie willen zitten, dan is dat vaak een goede indicatie dat je dat dan dus ook gewoon moet doen. Op die manier kan je er dan zeker van zijn dat jullie er een fijne tijd zullen hebben samen.

Letten op de veiligheid

Het is leuk om voor elk element in de babykamer een vaste plek te reserveren. Het is echter wel zo dat het natuurlijk wel goed bij elkaar moet passen. Dat gaat dan vooral ook om de veiligheid. Het is zaak om er zeker van te zijn dat je niet kan vallen. Ook moet je kindje niet in gevaarlijke situaties komen. Bovendien moet je gemakkelijk in en uit in het geval van nood. Het zijn allemaal zaken die je dus wel vooraf ook echt goed moet meewegen bij het maken van de indeling. Dit is zeer belangrijk.

Maakt het gemakkelijk schoon?

Tot slot is er nog het vraagstuk van de hygiëne. Als er iets belangrijk is in de kamer van je kindje, dan is het wel dat het er schoon en gezond is. Daarom moet het dus ook gemakkelijk mogelijk zijn om alles schoon te maken. Alleen op die manier kan je er zeker van zijn dat het een goede plek wordt waar je kindje in gezondheid de nacht kan doorbrengen. Niet alleen zorg je voor elementen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook kies je voor een indelen die het reinigen bevordert. Ook dit is belangrijk.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment