Wat heb je nodig om een babykamer te maken?

by kamerinspiratie
Babykamer simpel

Een hele goede vraag. Je vrouw is zwanger en je wil een babykamer gaan maken. Na een hele hoop discussies over het materiaal, de vormen, de kleuren, het interieur van de babykamer en natuurlijk ook de veiligheid van de baby zijn jullie het er enigszins over eens. Hier en daar heeft een ieder natuurlijk wel wat moeten bijleggen qua ideeën door iets wat jij wilde hebben en andersom. 

Nu komt het andere gedeelte nog. Je moet weten wat je waar moet kopen of huren. En ga je het allemaal kopen of vind je het leuker als het handmade is gedaan door jullie zelf. Dit is wel een stuk unieker en leuker natuurlijk. Jullie besluiten het zelf te gaan doen en gaan op zoek naar een webshop of winkel die alles kan regelen en jullie zonder al te veel problemen zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan. 

Je komt uit bij Mastertools en kijkt op de webshop rond. Je ziet van alles aan apparatuur wat je nodig zou kunnen hebben, maar je wil natuurlijk het beste van het beste, want zo krijg je die perfecte kamer voor je kind. 

Wat heb ik nodig?

Je hebt al gevonden waar je alles wil kopen, maar je weet nog niet precies wat je nu nodig hebt. Om een babykamer compleet zelf te maken en in te richten raden we je het volgende gereedschap aan:

  • Klopboorhamer; voor wanneer je in de muur moet boren om dingen op te hangen of te bevestigen
  • Schroefboormachine; altijd handig wanneer je planken aan elkaar moet bevestigen met schroeven
  • Hamer; wanneer je spijkertjes in een plank moet slaan
  • Zaag; een zaag heb je in vele formaten en varianten. Denk aan een houtzaag, cirkelzaag en decoupeerzaag. Zelf moet je bepalen of je en welke zaag je nodig hebt. 
  • Freesmachine; dit kan erg handig zijn. Dit zul je niet veel gebruiken dus misschien kun je dit ergens huren. 
  • Tang; om bijvoorbeeld een spijker uit het hout te trekken
  • Rolmaat; erg handig wanneer je maten moet weten en dingen op moet meten 
  • Waterpas; erg handig om kastjes recht te maken of lijstjes recht op te hangen. Zou zonde zijn als alles scheef staat of hangt.
  • Schaar; wanneer je de muren gaat behangen zul jij dit ook af moeten snijder. Erg handig dus

Bovenstaande zullen de meest gebruikte gereedschappen zijn om een kamer te maken. Los van het gereedschap zul je de materialen natuurlijk ook moeten hebben. Hout, behang, verf en dergelijke andere dingen. Afhankelijk van hoe jullie willen dat de kamer eruit komt te zien. 

Vaak kun je het materiaal bij een groothandel kopen. Denk hierbij aan het hout wat je nodig denkt te hebben, het behang kan hier ook gehaald worden en de verf. Alles-in-één winkel dus. Voor wanneer je ook nog apparatuur nodig hebt, maar denkt dat je dit niet vaak gaat gebruiken kun je natuurlijk ook apparatuur huren. Dit kan vaak ook bij de groothandel, maar dit zou je even na moeten vragen.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment