Zo richt je een kamer voor een jongen in

by kamerinspiratie
Zo richt je een kamer voor een jongen in

Wanneer je weet dat je baby een jongen wordt, kan het uitzoeken van de leuke spulletjes beginnen. Dat begint natuurlijk bij het inrichten van de jongenskamer. Hoe pak je dat dan eigenlijk aan? Welke dingen moet je in ieder geval hebben? En wat is gewoon leuk om te hebben? Het is altijd handig om wat tips te kunnen gebruiken. Die vind je dan ook op deze plek. Zo kan je op een leuke manier de kamer van je jongen gaan inrichten.

Eerst verven en behangen

Het is natuurlijk altijd eerst belangrijk om te verven en behangen. Juist ook omdat je hiermee de toon zet voor wat je met de kamer wilt gaan doen. Het zal vaak zo zijn dat je voor lichte en zachte kleuren kiest. Waarbij blauw natuurlijk het eerst in je opkomt. Dit is de klassieke kleur voor jongensbaby’s. Het is echter natuurlijk ook leuk om een andere kant op te gaan. Dit hangt vooral ook van de trends en je smaak af. Zoek dit dus goed uit.

De praktische dingen plaatsen

Wanneer je de kamer gaat inrichten, dan begin je natuurlijk eerst met de praktische dingen. We leven wel in een tijdperk waarin de praktische manieren van gebruiken en de mooie afwerking van knap design gelukkig hand in hand gaan. Dat betekent dat je gewoon hele mooie bedjes kunt vinden. Om maar een voorbeeld te vinden. Zo kan je de kamer dus ook direct al een hele stoere uitstraling geven. Dat past natuurlijk precies bij wat je zoekt voor een jongen. Er zijn allerlei mogelijkheden om te verkennen.

Op zoek naar leuke decoraties

Wanneer je de grote lijnen hebt neergezet, kan je op zoek naar leuke decoraties. Het is vaak zo dat er bij decoraties gedacht wordt aan allerlei hebbedingetjes end at dit beter bij meisjes past. Dit is echter natuurlijk helemaal niet het geval. Er zijn zelfs specialisten op de markt actief die alles hebben wat leuk kan zijn voor een jongen. Daardoor kan je de kamer een hele bijzondere touch geven. Het is belangrijk dat dit ook past bij de kleuren en het design van je keuze.

Ruimte voor het speelgoed

Er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor het speelgoed. Dit is vooral voor de kleintjes natuurlijk allemaal nog wat groter. Je kunt immers geen risico nemen met kleine dingetjes. Dat betekent dus wel ook dat het allemaal wat meer ruimte inneemt. Daar moet je wel rekening mee houden. Op die manier kan het allemaal wat beter in de kamer passen. Het is belangrijk om hier dus ook de aandacht voor te hebben. Alle reden om daar goed bij na te denken als je gaat inrichten.


Iets van jezelf toevoegen

Het is leuk om iets van jezelf toe te voegen aan de kamer. Daardoor geef je het stokje eigenlijk door aan je kind. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn wat voor jou altijd een speciale betekenis heeft gehad. Het kan ook iets zijn wat je juist een speciale betekenis wilt laten krijgen voor de band die jij met je zoontje gaat ontwikkelen in zijn leven. Het is dus wel zaak om hier even goed over na te denken voor je ermee aan de slag gaat. Alleen op die manier kan het worden wat je ervan verwacht.

Iets persoonlijks voor je kindje

Het is ook altijd leuk om iets persoonlijks voor de baby toe te voegen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar iets wat zijn naam draagt. Dit hoeft niet lastig te zijn. Tenzij je natuurlijk een naam hebt gekozen die niet heel gebruikelijk is. Zo is het verzinnen van nieuwe namen en het koppelen van twee namen tegenwoordig heel populair. Dat maakt het dan wel wat minder gemakkelijk. Al zijn er zelfs dan natuurlijk nog mogelijkheden om iets te laten bedrukken. Op die manier maak je de kamer ook echt een plek die voor je pasgeboren kindje is.

Hulp van de specialisten krijgen

Het is het handigst om niet alles zelf te doen. Je kunt natuurlijk wel de nodige ideeën hebben en op zoek gaan naar de mogelijkheden die hierbij passen. De beste manier om dat aan te pakken is door gebruik te maken van de hulp van specialisten. Zo zijn er bijvoorbeeld webshops die zich alleen maar op spulletjes voor pasgeboren jongetjes richten. Daar kan je dus zeker ook de leukste dingen vinden. Het is op die manier een stuk gemakkelijker om ervoor te zorgen dat je de kamer helemaal laat passen bij wat bij jongens hoort.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment