De babynamen die nu populair zijn

by kamerinspiratie
De babynamen die nu populair zijn

Hoe ontwikkelen de namen voor pasgeboren jongens en meisjes zich? Zijn er eindelijk wat nieuwe namen bovenin de lijst van populairste namen te zien? Zijn er ook nieuwe namen die net in opkomst zijn? Wanneer je zelf binnenkort een naam moet gaan geven aan een kleine nieuwkomer, dan is het altijd interessant om je daar eens in te verdiepen. Daarom vind je hier de namen die op dit moment populair en in opkomst zijn. Daar kan je dan direct je voordeel mee doen.

De leukste namen van dit moment

Als het gaat om namen voor baby’s, dan kan je eigenlijk niet van trends spreken. Er zijn een aantal namen die het eigenlijk altijd goed doen en die je dus ook ieder jaar weer hoog op de lijst zal vinden. Zo is de naam Emma voor meisjes natuurlijk altijd een goede keuze. Net als de namen Julia en Sophie. Voor jongens zijn de namen Lucas, Noah en Levi altijd een succes. Dit zijn natuurlijk ook namen die bij alle jongens en meisjes kunnen passen en die gewoon mooi zijn en fijn in het gehoor liggen.

Hoe korter, hoe beter

Als het gaat om een trend in de namen die we onze kinderen momenteel geven, dan is het wel dat de korte naam het goed doet. Bij voorkeur hebben de namen van onze kinderen nog maar één lettergreep. Dit geldt voor jongens misschien wel nog meer dan voor meisjes. Al zijn de meisjesnamen vaak net zo lang, maar dan wel verdeeld over twee lettergrepen. Die trend zal zich ook de komende tijd nog blijven doorzetten, zo lijkt het.

Voorbeelden van korte namen

Er zijn natuurlijk eindeloos veel voorbeelden van korte namen te geven. Als het gaat om één lettergreep dan doen bijvoorbeeld Saar en Tess het heel goed bij de meisjes. Twee lettergrepen geeft namen als Mila en Demi. Als het gaat om jongens dan zijn bijvoorbeeld namen als Finn, Luuk en Sam namen die het goed doen. Daarmee heb je dus al direct een heel palet aan mogelijkheden. Ook een klassieker als Nick is nog altijd zeer populair onder jonge ouders voor hun nieuwe zoontje.

Lou als laatste lettergreep

Onder de meisjesnamen is al sinds enkele jaren een trend in ontwikkeling die nu eindelijk volledig los lijkt te komen. Het gaat om namen die eindigen op de lettergreep lou. Daar kan je dan ook heel veel leuke combinaties mee maken. Van bekende namen als Milou en Marlou tot meer bijzondere combinaties waar je zelf mee aan de slag gaat. Op die manier kan je je dochter dus ook een bijzondere, maar klinkende naam geven. Dit is uiteindelijk wel ook wat je het liefst wilt.

Jongensnamen die altijd werken

Als het gaat om de namen voor jongens, dan is het zo dat sommige namen altijd in de mode lijken te blijven. Dat komt natuurlijk vooral ook gewoon omdat ze zo goed passen bij allerlei soorten jongens. Namen als Tom, Guus en Bram zijn al tientallen jaren in de top van de lijstjes te vinden. Dat komt natuurlijk mede ook omdat het namen zijn die lekker klinken en daarom dus ook leuk zijn om te dragen. Voor jongens is dit op latere leeftijd ook wel een stuk belangrijker. Een goede naam doet veel goeds voor jongens.

De trend van de dubbele naam

Een trend die pas net opkomt is die van de dubbele naam. Het is ook opvallend dat die zowel bij jongens als bij meisjes in opkomst is. Het leuke van deze trend is dat het je heel veel mogelijkheden geeft. Je kunt namelijk vrijwel elke combinatie maken. Wel is het belangrijk om op te letten wat voor naam je je kind geeft. Sommige aanstaande ouders zien dit als een mogelijkheid om grappig te zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is wel belangrijk om ook aan de belangen van je kind te blijven denken.

Zelf aan de slag met namen

Een andere trend die je eindeloos veel mogelijkheden geeft, is het aan de slag gaan met een zelfverzonnen naam. Het leuke hiervan is dat je je kind, in ieder geval in de eerste fase, een unieke naam geeft die je nergens anders zal tegenkomen. Wat je het best kunt doen, is met lettergrepen aan de slag gaan. Bedenk je wel dat je met een zelfverzonnen naam ook geen naamitems voor je kind kunt vinden. Speeltjes en kleertjes met namen erop, zullen nooit de naam van jouw kind bevatten. Dat is wel een belangrijke factor.

0 comment

Ook interessant

Leave a Comment