Misschien dat jouw jongste zoontje een trui van zijn oudere broer draagt. Of heeft je dochter een jurk van haar grotere zus aan. Kleren en spullen een tweede leven geven binnen het gezin was altijd al heel gebruikelijk. Die gewoonte is zich in de afgelopen jaren flink aan het uitbreiden geweest. Zowel de tweedehandsmarkt als de deeleconomie in de wereld van de babyspullen is groter dan ooit. Het is interessant om eens te zien waar deze trend dan vandaan komt.
Hergebruik is een algemene trend
Een belangrijkrijke reden waarom het gebruik van tweedehandsspullen toeneem is het feit dat dit een trend is die breder te trekken is. Als vrouw ben je milieubewust bezig. Daarom is het ook niet vreemd dat je dit ook doortrekt wanneer je kijkt naar wat je pasgeboren baby nodig heeft. De markt voor tweedehandsspullen verdubbelt in de komende vijf jaar. Dat daar ook een rol voor babyspullen in weggelegd is, lijkt dus ook niet zo vreemd. Dit biedt bovendien ook allerlei kansen om leuke dingen te krijgen.
Nieuwe en ongebruikte spullen meerekenen
Overconsumptie komt nu eenmaal voor. Zeker wanneer je er zeker van zijn dat je alles goed verzorgd hebt voor je baby. Dit betekent eigenlijk ook altijd dat er spullen overblijven die nieuw en ongebruikt in de doos zitten. Ook hier is natuurlijk een grote markt voor te vinden. Wanneer jij er geen gebruik van hebt hoeven maken, dan betekent dat immers niet dat het ook voor niemand anders geschikt is. Daardoor is dit dus ook een groot deel van deze markt aan het worden.
Gemakkelijker met elkaar in contact komen
Het is mede ook interessanter geworden om met tweedehandsspullen aan de slag te gaan, omdat het gemakkelijker is geworden om van alles te vinden. Dit komt onder andere doordat er wel heel veel mogelijkheden zijn om online te delen en te communiceren. Dit maakt het dus ook een stuk gemakkelijker om te vinden wat je zoekt. Vaak gaat het ook om spullen die je niet meer in je favoriete winkels kunt vinden. Die zijn dan wel nog in tweedehandsvorm te vinden op verschillende plekken online.
Niet kopen maar delen
Naast de ontwikkeling van het kopen van tweedehandsspullen, is ook het delen van babyspullen een stuk aantrekkelijker aan het worden. Dit komt ook door de ontwikkelingen die online gaande zijn. Het is veel gemakkelijker geworden om spullen te delen met grotere groepen. Je komt immers veel gemakkelijker met andere jonge moeders in contact. Al gaat deze ontwikkeling inmiddels al veel verder dan alleen het delen van spullen door moeders onderling. Dat maakt de hoeveelheid mogelijkheden ook ineens een flink stuk groter. Dit is ook zeer aantrekkelijk.
Hogere mate van service te bieden
Er ontstaan ook steeds meer diensten die zich richten op het bieden van babyspullen om te delen. Daardoor hoef je dus niet zelf naar van alles op zoek wat je moet kopen. Je kunt het gewoon afnemen van de dienst voor zo lang als je het nodig hebt om het daarna terug te geven. Zo heb je zelf minder kosten. Ook is het zo dat spullen op die manier veel langer meegaan en veel intensiever gebruikt worden. Terwijl je ook veel meer service van het bedrijf dat het aanbiedt mag verwachten als je het afneemt.
Belangrijk voor de duurzaamheid
In alle gevallen is het belangrijk om duurzaam met babyspullen om te gaan. De generatie die nu geboren wordt, wordt al vanaf het allereerste moment bewustgemaakt van alles wat er speelt in de wereld. Daar heb je als jonge ouder een belangrijke verantwoordelijkheid in. Dat je dus kiest voor tweedehandsspullen of het delen van spullen, is goed te begrijpen. Bovendien is het ook zo dat je hier zelf ook aan kunt deelnemen met de spullen die je wel bezit. Zo doe je dus ook nog direct iets goeds met de dingen die je wel hebt.
Steeds meer leuke mogelijkheden
Misschien dat je nog niet echt een beeld hebt van wat er mogelijk is. Je denkt misschien nog altijd aan het doorgeven van kleertjes. Dit is echter slechts het topje van de ijsberg. Er is eigenlijk van alles mogelijk met nagenoeg elk product dat voor de babytijd bedoeld is. Bovendien is ook al te zien dat er voor peuters en oudere kinderen dezelfde soort markten ontstaan. Op die manier is er dus meer mogelijk dan ooit. Ook voor jou als ouder is dit natuurlijk wel heel aantrekkelijk te noemen. Je kunt je kind daardoor meer bieden.